Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike

Rastrska grafika 2

Z drugo fotografijo želim nakazati katerih podatkov se ne pušča na internetu. Da ne bi prišlo do kakršnekoli zlorabe podatkov, sem si vse podatke, ki jih boste videli na fotografiji, izmislila. Tudi to fotografijo bom uporabila v predstavitvi, saj se mi zdi dobra ponazoritev, kaj vse včasih čisto mimogrede vpišemo na splat, vendar pa so to podatki, ki bi jih morali bolje varovati.

Tako je izgledala fotografija pred obdelavo.

Osebni podatki (pred obdelavo) by mala sončica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Za začetek sem, tako kot že pri prvi fotografiji, najprej uredila osnovne komponente fotografije; kontrast, osvetljene dele, sence, beline in črnine. Prav tako sem povečala še čistočo (clarity), s čimer sem pripomogla k bolj izrazitim in čistim potezam na fotografiji.

Osebni podatki (prvi korak) by mala sončica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Sledil je korak, v katerem sem fotografijo obrezala (označeno z rumeno) ter jo poravnala, da ni postrani glede na motiv na njej.

Osebni podatki (drugi korak) by mala sončica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

V tretjem koraku sem ponovno uravnala svetle dele in sence. Tokrat sem izbrala ravno nasprotne odtenke kot pri prvi fotografiji, saj sem želela del v senci in osvetljeni del barvno izenačit med sabo. Tako sem senci dodala malo svetlega pridiha in osvetljenim delom malo temnejšega. Poleg tega pa sem prilagodila še spekter oranžne barve, ki močno prevladuje na sliki in je pred obdelavo deloval premočno.

Osebni podatki (tretji korak) by mala sončica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

V zadnjem koraku sem s pomočjo orodja Spot removal (označeno z rumeno) delno prekrila podatke, saj se mi zdi pomembno, da se vidi, da so podatki prisotni, vendar pa niso dostopni bralcu, saj so to prepomembni podatki za osebo na fotografiji.

Osebni podatki (četrti korak) by mala sončica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

Tako je nastala moja druga fotografija za infografiko, ki sporoča, da niso vsi podatki za vse oči.

Osebni podatki by mala sončica is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 
(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost