Interaktivna multimedijska predstavitev

Za temo pri projektnih nalogah sem si izbrala varnost na spletu. Menim, da je to izredno pomembna tema, saj ljudje o njej nismo dovolj podučeni. Pogosto namreč prihaja do najrazličnejših zlorab spleta. Zdi se mi, da so v času, ko tehnologijo uporabljamo prav vsi, ogroženi predvsem otroci, zato je nujno, da jih o nevarnostih spleta informiramo. Z interaktivnim videoposnetkom želim čim več ljudi osveščati o potencialnih nevarnostih ter kako se pred njimi lahko zaščitijo.

Za interaktivno multimedijsko predstavitev sem uporabila program Power Point, pomagala pa sem si tudi z programom Audacity za posnetek zvoka. Izdelala sem tudi slikovno gradivo s pomočjo programa Inkscape. Pri obdelavi videoposnetka sem si pomagala s programom Premiere Adobe Pro. Video sem posnela s programom OBS studio, ga naložila v Arnes Video, interakcije pa dodala s pomočjo H5P.

Uživajte v interaktivnem videoposnetku! Preizkusite svoje znanje!

Prispevek © 2021 by nll is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

To delo je licencirano pod  CC BY-NC-ND 4.0
Delo je označeno s ciljem: CC0 1.0

Refleksija dela in samoovrednotenje

S to nalogo sem imela kar nekaj težav, saj prej še nisem dobro utrdila svojih spretnosti pri ustvarjanju interaktivnega materiala. Naloga me je veliko naučila, saj sem poleg boljšega spoznavanja h5p programa pridobila tudi nove izkušnje s programom Premiere Adobe pro ter OBS studio. Utrdila sem se tudi v uporabi Arnes Video, Power Point ter Inkscape.

S predstavitvijo sem zadovoljna, saj sem si zanjo vzela kar nekaj časa. Morda bi lahko popravila le zvok, ki je na trenutke slabši. Sicer pa sem zadovoljna s svojim posnetkom ter interakcijami, ki sem jih dodala, saj te, po mojem mnenju. dobro utrdijo to učno snov in informirajo ciljno publiko o nevarnostih spleta. Kriterijem sem sledila, saj sem dodala 3 različne lastno izdelane multimedijske gradnike (slika, zvok, video) ter hkrati dodala več kot 3 interakcije. Zdi se mi, da je moj interaktivni videoposnetek ustrezen.

To delo je licencirano pod CC BY-NC-ND 4.0

Avtor: nll
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Mentorica: dr. Irena Nančovska Šerbec
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
Oddelek za razredni pouk, 1. letnik

Ljubljana, 6. 8. 2021

VIRI:
https://www.varnostnaspletu.si/nasveti-za-varno-rabo-spleta/
https://www.varninainternetu.si/nasveti/
http://os-idrija.splet.arnes.si/files/2016/04/problematika_spletne_varnosti_a5_feb2016.pdf

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost