SLIKOVNO GRADIVO Z UPORABO RASTRSKE IN VEKTORSKE GRAFIKE

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Za mano je 2. projektna naloga v sklopu predmeta IKT. V tem projektu sem ponovila znanje iz dela v PhotoscapeX-u in Inkscapu ter ga še poglobila. Preden sem se lotila vektorske slike, se nisem počutila dovolj kompetentna za delo v Inkscapu, zato sem si ogledala par video vodičev na Youtubu. Ti so mi zelo olajšali delo, saj sem spoznala tudi funkcije, ki jih na vajah nismo pokazali, in jih uporabila pri izdelavi slike. Uspelo mi je izdelati zelo dobro vektorsko sliko in na to sem zelo ponosna. Naučila sem se ustvarjati tudi slike zaslona in jih urejati, kar mi je odprlo nov vidik dela z računalnikom in v prihodnje bom to znanje uporabila.

S svojo nalogo sem zelo zadovoljna in ne bi spremenila ničesar. Vložila sem veliko truda v obdelovanje slik zaslona in jasno prikazovanje postopka (kar mi je vzelo tudi največ časa), saj sem želela, da je predstavljeno jasno in dovolj nazorno. V cel projekt sem vložila veliko energije in zdi se mi, da je zelo dober (glede na dan kriterij).

Naloga se mi je zelo dopadla in mi je predstavljala izziv. Zagato mi je malenkost predstavljalo hkratno izdelovanje slik in zajemanje slik zaslona, saj sta to dva procesa, ki zahtevata premišljeno delo in je bilo težje sočasno delati obe stvari. Uživala sem, ko sem obdelovala slike zaslona in se ob tem urila v prikazovanju postopka izdelave svojih izdelkov. Všeč mi je bilo tudi, da smo lahko uporabili domišljijo pri izdelavi slik.

To znanje bom gotovo uporabila v svojem poklicu, najbolj pa v osebnem življenju, saj se zelo rada ukvarjam z grafiko, fotografijo in urejanjem slik. Zdi se mi super, da sem odkrila program PhotoscapeX, saj lahko z njim urejam svoje slike kakor želim (ima veliko orodij in funkcij). Pri učiteljskem poklicu bom kreativna in inovativna, saj bom lahko izdelovala svoje slike in učencem ponujala svoje izdelke. Znanje, ki smo ga pridobili, je kot odskočna deska učiteljem v samostojno oblikovanje in inovativnost pri delu.

V sami definiciji projekta ne bi ničesar spremenila, saj je odličen ;). Morda bi samo vključila podatek, kako podrobno pri postopku izdelave opisovati in navajati funkcije in koliko slik zaslona naj posamezen izdelek (približno) zajema.

Avtorica: Sasika

Mentorici: mag. Alenka Žirovnik, dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 14. 8. 2021

SLIKOVNO GRADIVO Z UPORABO RASTRSKE IN VEKTORSKE GRAFIKE by Sasika is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 68 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost