Interaktivna multimedijska predstavitev

Za izdelavo svojih projektnih nalog, sem izbrala temo spletni bonton. Izbrala sem jo, ker se mi ta dandanes zdi zelo pomembna, saj se vsakodnevno srečujemo z različnimi problemi, ki se širijo po spletu.

V sklopu projektnih nalog, sem na zadnje izdelala še interaktivno multimedijsko predstavitev. Ta je namenjena učencem na razredni stopnji. Z njo lahko učenci spoznajo nekaj osnovnih pravil spletnega bontona, ki jih je ob vedno večji uporabi tehnologij potrebno poznati, upoštevati.

Postopek izdelave:

Najprej sem pripravila predstavitev v Power Pointu, v katero sem vključila svoji dve rastarski sliki, svojo animacijo, izdelano na spletni strani GIFMaker in fotografije najdene na spletni strani Pixabay. Ko je bila predstavitev narejena sem jo izvozila v video format mp4. Nato sem v programu Shotcut združila svojo predstavitev in zvočno podlago, preneseno iz spletne strani Pixabay. V nadaljevanju sem video naložila na Arnes Video, nato pa sem videoposnetku s pomočjo orodja H5P v razredni IKT ustvarila še različne interaktivne naloge.

Interaktivna multimedijska predstavitev by AG is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Zvočna podlaga by Oleksii Kaplunskyi is marked with CC0 1.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

V tem projektu sem se naučila pripraviti interaktivno multimedijsko predstavitev, vanjo dodati interaktivno gradivo ter združiti svojo predstavitev in zvočno podlago.

S končnim izdelkom tega projekta sem v glavnem zadovoljna, tako da ne bi nič bistveno spreminjala.

Največ časa sem porabila za izdelavo Power Point predstavitve, saj sem veliko časa potrebovala za izbiro fotografij, teme, postavitve besedila na strani ipd.

Mislim, da je moj končni izdelek glede na kriterij ustrezno izdelan, saj sem poskušala v izdelek vključiti vse zahtevane elemente.

Pridobljeno znanje mi bo zagotovo še prišlo prav tekom študija in na svoji poklicni poti, saj bom s pomočjo le tega za učence lahko pripravila nekoliko bolj pestre in zanimive predstavitve, ki bodo vključevale tudi miselno aktivnost.

Pri projektu mi je bilo najbolj všeč dodajanje interaktivnih nalog videoposnetku, najmanj pa ustvarjanje in urejanje predstavitve v Power Pointu, saj sem za to porabila veliko časa.

V definiciji projekta ne bi ničesar spreminjala, saj je bil ta dobro zasnovan.

Avtorica: AG

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijske in komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani; Oddelek za razredni pouk; 1. letnik

Datum: 13. 8. 2021

This work by AG is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost