3. projektna naloga: Infografika

KONČNI IZDELEK:

infogram by tema12 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Znotraj projektne naloge sem se naučila, kaj je ključno pri čimbolj učinkovitem infogramu, prav tako sem se naučila, da je manj več in da izbira barvne predloge ni samoumevna.

 Z izdelkom sem zadovoljna všeč so mi nevtralne in nevpadljive barve, všeč mi je tudi minimalističen slog, ki meni osebno hitreje pade v oči in me pritegne. Največ časa sem namenila vsebinskemu oblikovanju in elementom, ki se nahajajo na infogramu želela sem namreč, da so si med seboj slogovno podobni. Glede na zastavljen kriterij se mi zdi, da sem kriterijem zadostila prav tako sem želela posredovati podroben opis obdelave, zato sem k temu dodala tudi veliko dodatno obdelanega slikovnega materiala.

Tekom študija bom uporabila znanje tudi pri predmetih, kjer bomo morali oblikovati razne predstavitve. V razredu bi ga lahko uporabila tudi kot didaktični pripomoček za lažjo zapomnitev npr. kot kazalka poštevanke, zapis nepravilnih glagolov. Hkrati mi je bilo pri samem projektu všeč, da smo imeli proste roke pri oblikovanju infograma in vsebine. S Canvo sem se srečala prvič, a zagotovo ne zadnjič. Sodelujem namreč tudi na poletnih taborih in v glavi sem tekom izdelave že dobila nekaj idej za oblikovanje prijavnic oziroma letakov za promocijo. Pri projektni nalogi ne bi spremenila prav ničesar.

Avtorica: TEMA12

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 13.6.2021

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost