INFOGRAFIKA

Refleksija in samovrednotenje

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Pri projektu sem se spoznala s programom Canva. Na začetku sem se naučila, kakšna je struktura vseh infografik (glava, telo, noga). Nikoli prej se nisem zavedala, kako pomembne so barve. Sedaj vem, da poznamo komplementarne, monokromatske, analogne barvne odtenke in kdaj jih uporabljamo. Naučila sem se kar nekaj o tipografiji (npr. da poznamo Sans Serifno in Serifno pisavo) in o postavitvi infografike (npr. pomen praznega prostora). Ob izdelavi plakata pa sem se naučila tudi veliko o varnosti na spletu. Mislim, da bom morala spremeniti kar nekaj gesel.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Za projektno nalogo sem si vzela dovolj časa, zato ne bi spremenila ničesar.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila iskanju slik, ki bi vstrezale vsaki točki. Težko je bilo, saj so se tudi slike morale ujemati z barvno tematiko plakata.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Menim, da sem uspešno sledila kriterijem.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Infografika je prijetna na pogled in hkrati uporabna in poučna, zato bom najverjetneje v razredu izobesila več plakatov izdalanih v programu Canva.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Všeč mi je bilo, da smo lahko izkazali svojo ustvarjalnost. Ni mi bilo všeč, da je pisanje postopka vzelo toliko časa.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Projekt je dobro zasnovan.

  • Avtorica: Hiša
  • Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
  • Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
  • Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
  • Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
  • Razredni pouk, 1. letnik
  • Datum: 16. 8. 2021

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost