Infografika – 3. projektna naloga

Pri tej projektni nalogi sem na temo Spletni bonton izdelala infogram. Za izdelavo tega sem uporabila spletno stran Canva.

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 


  1. Na spletni strani Canva sem kliknila na možnost Infogram, kjer sem lahko pričela z delom.

2. Nato sem si izbrala eno izmed predlog, ki so bile predlagane na levi strani. Spremenila pa sem tudi barve predloge, to pa sem naredila tako, da sem kliknila na moder kvadratek ob predlaganih predlogah in si izbrala barvo.

3. Nato sem v vsaki vrstici izbrisala vse elemente, in dodala naslov ter besedilo. Besedilu sem s pomočjo orodne vrstice tudi spremenila velikost in bravo.

4. Spodaj sem dodala ustrezne licence.

6. Na levi strani sem kliknila na ‘Elementi’, kjer sem poiskala ustrezne fotografije za moj infogram.

7. Na koncu sem infogram prenesla v PNG obliki.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Infografika je bil meni osebno najbolj zanimiva projektna naloga, saj mi ni bila prezahtevna in hkrati zabavna. Uporaba Canve mi ni povzročala težav, hitro sem se znašla in jo usvojila. Zdi se mi zelo uporabna stran, ki mi bo prav prišla kot študentki (za izdelavo raznih predstavitev, letakov…), prav tako pa kot bodoči učiteljici. Všeč mi je, kako zelo preprosta je uporaba Canve.

Če bi imela več časa, bi se bolj poglobila v dodajanje različnih elementov, kot so npr. grafikoni, piktogrami, izdelava svojih elementov itd.

Zdi se mi, da sem upoštevala celoten kriterij izdelave te projektne naloge.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost