Infografika

Tema, o kateri govori moja projektna naloga je varnost na spletu. Za nalogo sem uporabila spletno stran Canva, ki je namenjena ustvarjanju grafičnih izdelkov. Pri izdelavi plakata sem si pomagala s spletno stranjo o varni uporabi spleta.

KONČNI IZDELEK

This work is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

PDF OBLIKA PLAKATA

Na začetku sem izbarala možnost ” Ustvari izdelek”.

Pod “ozadje” sem dobila nabor različnih ozadij za plakat. Izbrala sem prvo kombinacijo.

Pod možnost “Elementi” sem kliknila na črti, ki sem jih za tem postavila na vrh in spodnji del plakata.

Z dvojnim klikom na črti sem dobila možnost spreminjanja barve. Da bi bil plakat lepši, sem naredila kombinacijo dveh barv.

Na plakat sem dodala tudi besedilo. Postavila sem ga na želeno mesto in prilagodila velikost ter pisavo.

Pod “Elementi” sem v iskalnik vtipkala besedo “internet”. Tako mi je poiskalo različne sličice na to temaatiko. Izbrala sem tiste, ki so se povezovali z besedilom na plakatu.

Da bi bil plakat vabljiv in razumljiv, sem pobarvala glavne besede v povedih.

Ker sem želela doseči lažjo berljivost besedila, sem dodala tudi različne oblike. Te sem v nadeljevanju postavila v ozadnje, za besedilom, in pobarvala.

Plakat je končan. Čaka nas še zadnji korak- shraniti ga v računalnik. Shranila sem ga v JPG ter PDF obliki.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

S spletno stranjo Canva se nisem srečala prvič pri predmetu IKT. Prav zato mi je bilo ustvarjanje zelo zabavno. Nisem se veliko novega naučila, saj smo se že v srednji šoli posluževali tej spletni strani. Mogoče bi izpostavila le to, da sem prvič slišala o določenih formatih slik.

Če bi imela več časa, bi zagotovo dodala veliko več besedila in že iz začetka izbrala večji plakat. Mogoče bi ozadje oblikovala tudi sama.

Največ časa mi je vzelo iskanje ključnih točk na določeno tematiko. Ker nisem imela veliko prostora, sem želela izpostaviti le glavne aspekte.

Menim, da bi lahko moje delo vsebovalo še kakšno informacijo več. Zdi se mi, da sem uporabila vse optimalne možnosti za izdelavo plakata. Seveda je pa zmeraj prostor za napredek.

Oblikovanje grafičnih izdelkov bo brez dvoma prišlo prav na moji poklicni poti. Če ne drugega, za oblikovanje obvestil za učence, mogoče tudi za kakšno šolsko prireditev, itd.

Pri izdelavi projekta mi je bil všeč nabor možnosti za izdelavo plakata. Lahko si bil ustvarjalen in inovativen pri ustvarjanu. Vse mi je bilo všeč, nimam nič slabega za izpostaviti.

Projekt je bil v celoti dokaj enostaven, prikupen. Potrebno je bilo uporabiti znanje, ki smo ga pridobili tekom vaj. Prav zato je bilo samo ustvarjanje precej lažje.

Avtorica: CHES

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec

Predmet: informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 18. 8. 2021

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost