Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike

Refleksija in samovrednotenje

Pri tej projektni nalogi sem se pobližje spoznala s programoma PhotoScape X in InkScape, pri čemer mi je bil slednji precej večji izziv kot prvi. Urejanja fotografij sem v nekoliko drugačni obliki vajena že iz vsakdanjega življenja, tj. urejanja fotografij za objavo na socialnih omrežjih. Z vektorsko grafiko pa se poprej nisem srečala in sem s tem pridobila nekaj novega znanja, ki mi bo v bodoče zagotovo prav prišlo. Največ časa sem zato porabila prav pri vektorski grafiki, saj sama naloga zahteva nekaj spretnosti z računalnikom in poznavanje programa.

Menim, da je moje delo zadovoljivo opravljeno. Naloga je opremljena z licencami in postopek dela je natančno opisan. Pridobljeno znanje bom zagotovo lahko uporabljala na nadaljnji študijski in kasneje tudi poklicni poti. Zlasti pri delu z mlajšimi otroki se namesto besedil za poučevanje pogosteje uporabljajo slike, pri čemer pa lahko naletimo na težavo zaradi avtorskih pravic, torej je dobro, da znamo sliko tudi sami ustvariti in urediti.

Pri projektu sem najbolj uživala pri ustvarjanju z rastrsko grafiko, najmanj pa pri zajemanju posnetkov zaslona za opisovanje postopka. Zdi se mi, da mi je vzelo zelo veliko časa, ampak je pa to lahko pomoč nekomu, ki s temi programi še ne zna delati in mu bodo natančna navodila postopka izdelave lahko precej koristila. Projekt je po mojem mnenju dobro zastavljen in ne bi ničesar spreminjala.

Avtor: hugo
Mentorica: mag. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
Fakulteta: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani
Datum: 18. 8. 2021

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost