Un poco de mí

Nekaj o meni

Vsi me poznate z imenom Tatiana Sofia, a mi pravijo Tati. Rodila sem se v Buenos Aires, Argentina in tam živela do junija 2021. Slovensko in špansko (ali argentinsko) govorim že od majhne, govorim pa tudi angleščino. V prostem častu rada pečem, kuham, poslušam musko in gledam filme, a najraje preživim čas z družino in prijatelji. Živim s starši, bratom in sestri. Imamo tudi psičko, Majhno.

Mogoče se sprašujete kako to, da govorim slovensko če sem živela tako daleč od Slovenije? Vsi moji stari starši so se rodili v Sloveniji, a so morali po drugi svetovni vojni zapustiti domovino. Tako kot oni, se je veliko drugih slovencev preselilo v Argentino. Na ta način je tudi nastala slovenska skupnost v Argentini (ki je še danes aktivna).

Vse moje šolstvo (v španščini) je potekalo v “Instituto Santo Domingo” med tednom. Ob sobotah sem pa hodila v slovensko osnovno šolo “Antona Martina Slomška” v Ramos Mejiji ter srednjo šolo na “Slovenski Srednješolski Tečaj ravnatelja Marka Bajuka”.

Jaz in IKT

Ko sem bila še v otroških letih sem IKT tehnologijo uporabljala za reševanje šolskih nalog in tudi kdaj za kakšno spletno igrico. Kasneje sem se pa z njo največ ukvarjala v prostem času: Instagram, YouTube, ter različne igre. Aktualno tudi uporabljam aplikacije za photoshop.

IKT v poklicu

Menim, da je uporaba IKT v šolah vsakič bolj prisotna. Predstavljajo velik vir informacije, hkrati pa različne načine za bolj zanimivo in učinkovito poučevanje. Moramo biti pa pozorni, da se IKT ustrezno uporablja, z ustreznimi napravami.

Educacion y tecnologia is licensed under CC BY-SA 4.0

Refleksija in samovrednotenje 

V tem projektu sem se veliko novega naučila: kako objavljati v splet, kako prepoznati licence in jih ustrezno uporabljati. To bom lahko uporabljala ne samo med študijem in samo prakso poklica, temveč tudi pri vsakdanjem življenju. Vsi si želimo, da je naše delo prizano.

Zdi se mi pa zelo pomembno, da dobro uporabljamo licence. Zato ta je bil moj najljubši del projekta. Največ časa sem posvetila iskanju slike, kajti želela sem si da je čim bolj ustrezna.

Projektu nebi nič spremenila. Ustvarjalec ima svobodo pri obdelovanju, vendar hkrati mora slediti zelo enostavnim navodilom.

V prostem času, bi rada izboljšala rabo Photoshop-a in drugih programov za slike.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost