Kreiram splet – projektna naloga

Avtorica: Gaja Kocijančič

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani

Datum: 23. 3. 2022

Projektna naloga Kreiram splet © 2022 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

NEKAJ O MENI

Sem Gaja Kocijančič, študentka 1. letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Želja postati učiteljica me je spremljala skozi celo Osnovno šolo, nato pa me je med šolanjem v Gimnaziji navdušila fizioterapija, kar je bila pri vpisu tudi moja prva izbira. Na srečo pa me je pot vseeno pripeljala na razredni pouk, ki me je dodobra prepričal med letošnjo pedagoško prakso.

MOJE IZKUŠNJE Z IKT

Moje dotedanje šolanje ni vključevalo kaj dosti poznavanja tovrstne tehnologije. V Osnovni šoli sem naredila sem pa tja le kakšen PowerPoint in kaj zapisala v Wordu, vendar nič od tega ni bilo kaj preveč estetsko urejeno. Nekaj več sem se naučila komaj v 1. letniku pri predmetu informatika. Tu smo ustvarjali svojo spletno stran, spoznavali razna orodja Worda, Excela ter PowerPointa ter usvajali še nekaj drugih veščin. Največ opravka s tovrstno tehnologija pa sem imela ravno lansko šolsko leto, ko so na vrsto prišle maturitetne seminarske naloge. Tu pa mi je na pomoč priskočila sestra, ki me je naučila oziroma mi pomagala osvežiti znanje informatike prvega letnika ter mi pokazala kako se pravilno ravna z vsemi potrebnimi programi ter me seznanila z nekaj triki.

POMEN IKT V MOJEM BODOČEM POKLICU

Tehnologija je z vsakim dnem pomembnejši del našega življenja. Ravno zaradi tega menim, da je predmet IKT ključen v šolanju vsakega študenta. Pomembno mi je, da bom tudi po pridobljenem poklicu sproti pridobivala nova tehnološka znanja, saj se to področje neprestano razvija. Če bom želela biti uspešna učiteljica, bom morala tudi sama slediti trendom in te na čim primernejši način predati svojim učencem, seveda v zmernosti, saj ima tehnologija tako prednosti kot tudi slabosti. Uporaba IKT pri pouku je koristna tudi za namene demonstracije, predvsem za poskuse oziroma razlage snovi, ki je učenci le s preprostimi besedami ne bodo razumeli. Hkrati pa nam ta tehnologija koristi tudi pri komunikaciji s starši ter predajanjem zamisli ter vsebin med učitelji različnih šol.

To Learn, Pupil, Laptop, Internet, Online, Books, Woman
Pixabay photo is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Ta naloga me je spodbudila k razmišljanju glede tega, kdaj sem se sploh seznanila s tehnologijo, kako me je spremljala skozi čas, kako sem na tem področju napredovala in seveda zakaj sploh imamo predmet IKT ter kako mi bo koristil pri nadaljnjem šolanju oziroma življenju.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost