INTERAKTIVNO UČNO GRADIVO

Moja izbrana tema za projektne naloge pri predmetu IKT je varnost na spletu. Na to temo sem ustvarila vse tri spodaj navedene interaktivne učne naloge. Večino potrebnih informacij, sem pridobila na spletni strani safe.si, kjer sem poleg nasvetov o varnosti na spletu našla še veliko drugih zanimivih tematik, ki so primerne tako za učitelje kot tudi za starše in učence. Gradiva sem popestrila s slikami. Nekatere sem pridobila na Pixabayu. Slike postopka sem uredila v programu PhotoScape X. Pri izbiri in izdelavi ustreznih licenc pa sem uporabila CC creative commons licence chooser. Interaktivno učno gradivo, ki sem ga pripravila je namenjen predvsem učencem razredne stopnje osnovne šole.

1. INTERAKTIVNO UČNO GRADIVO: SPOMIN

To interaktivno gradivo je namenjeno predvsem učencem prvi triadi osnovne šole, saj vsebuje predvsem slike na to temo. Namen interaktivnega učnega gradiva ponavljanje in utrjevanje snovi tako, da učenci poiščejo dve enaki sliki. Potem se jim izpiše razlaga pojma. Nalogo pa sem izdelala v H5P programu.

Spomin: Varnost na spletu by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

  1. KORAK

V IKT razrednem spletišču sem poiskala orodje H5P. Kliknila sem na gumb “Add New” in med raznoraznimi funkcijami izdelave učnega gradiva za učence izbrala projekt Memory game. S pritiskom na “Use” sem pričela ustvarjati to gradivo.

1. Korak: spomin by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. KORAK

Potem sem s klikom na “Metadata” dopisala naslov, avtorja, letnico, licenco … To sem shranila in nadaljevala z izdelavo gradiva. Dodala sem tudi nekaj Taggov.

2. Korak: spomin by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

3. KORAK

Za vsak par kartic posebej sem izbrala ustrezno tematsko sliko iz spletne strani Pixabay, saj imajo Pixabayevo licenco kot je prikazano spodaj na slikovnem gradivu. Napisala sem tudi nadomestno besedilo za kartico. Ta postopek izdelave desetih kartic sem ponovila 10-krat. Kartice pa sem dodajala s klikom na gumb “add kartica).

3. Korak: spomin by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

4. KORAK

Na koncu sem parom kartic dodala še opise rešitve z razlago z namenom po boljšem razumevanju in utrjevanju snovi za učence osnovne šole.

4. Korak: spomin by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

5. KORAK

Potem sem spominu dodala barvo in ozadje kartic kot kaže slika.

5. Korak: spomin by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

6. KORAK

Na koncu, v zadnjem koraku, sem na desni strani ekrana pritisnila na gumb “Create” in dobila sem “Shortcode”. Tako sem lahko vdelala končano interaktivno učno gradivo v mojo objavo.

6. Korak: spomin by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Nikolina

Nikolina

Kmalu bom učiteljica.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost