INTERAKTIVNO UČNO GRADIVO

2. INTERAKTIVNO UČNO GRADIVO: ISKANJE BESED V MREŽI

Moje drugo interaktivno učno gradivo je namenjeno predvsem učencem prve triade/razredni stopnji osnovne šole. V mreži posameznih črk morajo poiskati in povezati 10 besed na temo varnost na spletu. Ob kliku na moder vprašaj na desni strani ekrana se jim pokaže slika, ki služi kot pomoč pri iskanju besed v mreži. To učno gradivo sem ustvarila s pomočjo strani LearningApps. Spodaj pa sledi slikovni opis postopka izdelave tega gradiva.

Mreža: Varnost na spletu by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

  1. KORAK

Med različnimi predlaganimi orodji za ustvarjanje interaktivnih učnih gradiv, sem si izbrala LearningApps, kjer sem se najprej registrirala in prijavila. Izbrala sem angleščino. Potem pa sem pričela z izdelavo gradiva, s klikom na gumb “Create App” kot prikazuje spodnja slika.

1. Korak: mreža by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. KORAK

V drugem koraku se mi je prikazalo veliko različnih možnosti za ustvarjanje učnih gradiv, odločila pa sem se za besedno mrežo (“word grid”). S klikom na gumb “Create new App” sem potrdila svojo izbiro.

2. Korak: mreža by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

3. KORAK

Izbranemu gradivu sem dodala naslov in kratek opis ter navodila naloge, ki se učencem prikaže pred reševanjem naloge. Dodala sem tudi sliko za ozadje mreže.

3. Korak: mreža by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

4. KORAK

V tem koraku sem v nalogo dodala 10 besed/besednih zvez na temo varnost na spletu in za vsako izbrano besedo/besedno zvezo namig (pomoč učencem) v obliki slike. Slike sem naložila s Pixabaya. Preverila sem tudi njihove licence in kaj mi dovoljujejo s klikom na “pay attention to copyright”. Slike so imele Pixabay licience, zato sem jih lahko uporabila s klikom na “use this”. To sem ponovila desetkrat, saj sem v mrežo skrila deset besed/besednih zvez. Uporabila sem klik na gumb “add another element”.

4. Korak: mreža by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

4. Korak licenca: mreža by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

5. KORAK

V nastavitvah sem učencem omogočila slikovne namige v pomoč. Poleg tega sem dodala še spodbudni stavek za na koncu, ko učenec uspešno najde vseh deset besed/besednih zvez na temo varnost na spletu.

5. Korak: mreža by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

6. KORAK

Ko sem to interaktivno učno nalogo dokončala, sem jo shranila in aplikacija mi je omogočila predogled ustvarjenega gradiva. Tu sem dobila tudi več povezav, s katerimi lahko svoje končano delo delim na različne spletne portale. Aplikacijo sem dala na public. Nato sem kopirala spodaj označen link in ga vdelala v mojo spletno objavo.

6. Korak: mreža by Nikolina is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Nikolina

Nikolina

Kmalu bom učiteljica.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost