Kreiram splet- 1.projektna naloga

Pozdravljeni!

Sem Laura Hrovat, študentka Pedagoške fakultete v Ljubljani, smer razredni pouk. Celo svoje življenje živim v Velenju, kjer sem obiskovala Osnovno šolo Mihe Pintarja Toleda, kasneje pa Gimnazijo Velenje. Poklic učitelja je pravi zame, saj me delo z otroci zelo veseli. V prostem času najraje tečem, saj že od prvega razreda treniram atletiko. Rada se sprehajam in družim s prijatelji. Poleg tega imam rada pse in koze 🙂

Koza marjetica by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

UPORABA IKT TEHNOLOGIJE

V današnjem času si življenja brez IKT tehnologije ne predstavljam, saj sem vsakodnevno z njo obkrožena, bodisi za šolske namene ali za zasebne. IKT uporabljam predvsem za šolske namene, saj nam profesorji vse izročke predavanj in vaj objavljajo na spletno stran ARNES, prav tako pa imamo tudi kdaj kakšne naloge, seminarske naloge ali kvize preko spleta. Poleg računalnika, ki ga uporabljam za šolske namene uporabljam tudi telefon predvsem za komunikacijo s prijatelji, sošolci in družino. Socialna omrežja se mi dobra rešitev za ohranjanje stikov.

V času korone nam je IKT tehnologija pomagala pri delu na daljavo in se mi zdi, da nam je mogoče to celo koristilo, saj je pomembno da poznamo vsaj neke osnove npr. kako poslati e-mail, kako na googlu poiskati kakršnokoli informacijo, ki jo potrebujemo… Veliko pa smo uporabljali tudi aplikacijo zoom, s katero smo bili v stiku s profesorji.

POMEN IKT TEHNOLOGIJE V UČITELJSKEM POKLICU

V učiteljskem poklicu je tehnologija vedno bolj pomembna, kar smo videli tudi v času korona zaprtij. Učiteljem je IKT tehnologija pomagala predvsem pri poučevanju na daljavo, saj so lahko uporabili razne interaktivne metode preko spleta.

Sama se tehnologije kot učiteljica ne bom preveč posluževala, saj so otroci že doma preveč pred televizijo, telefoni in drugimi mediji in zaradi tega lahko postanejo odvisni od le teh. Tehnologijo bom uporabljala v zmernih količinah in jih bom poskušala spodbujati, da namesto Power pointov izdelajo plakate, namesto da tičijo 2 uri za računalniki, naj gredo rajši ven ali preberejo kakšno knjigo ipd. Vseeno pa jih bom poučila o varni rabi interneta in kako IKT tehnologija vpliva na njih in vseeno jih bi naučila kako se naredijo razne PPT predstavitve ipd.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri izdelavi te projektne naloge sem se bolj poglobila v svoje razmišljanje o IKT tehnologiji, kdaj in kako jo uporabljam in ali bom tudi svoje učence o tem poučila. Z malo več časa bi se lahko še bolj poglobila v to temo.

Največ dela sem posvetila samemu razmišljanju o tem in kako moje misli spraviti v besede, ker mi je včasih res težko svoje misli spraviti na “list papirja”. Mislim, da sem nalogo dobro opravila, glede na navodila.

Posvetila sem se temu, kaj mi IKT tehnologija sploh pomeni in kako in koliko jo bom uporabljala pri svojem poklicu in mislim, da mi je ta projektna naloga res dala misliti.

Avtorica: Laura Hrovat

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani

Datum: 1. 5. 2022

Projektna naloga by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost