Slikovno gradivo z uporabo rastrske in vektorske grafike

Tema projektne naloge je varnost na spletu. Pri projektni nalogi sem zajela dve lastni fotografiji in ju obdelala s programom PhotoScape X . Obdelala sem tudi vektorsko fotografijo s programom Inkscape.

1. RASTRSKA FOTOGRAFIJA

Neobdelana fotografija

Varnost na spletu 1 by Veronika is licensed under CC BY-NC 4.0

Obdelana fotografija

VARNOSTnaspletu by Veronika is licensed under CC BY-NC 4.0

2. RASTRSKA FOTOGRAFIJA

Neobdelana fotografija

Spletna prevara 1 by Veronika is licensed under CC BY-NC 4.0

Obdelana fotografija

SPLETNAprevara by Veronika is licensed under CC BY-NC 4.0

VEKTORSKA GRAFIKA

Ključ by Veronika is licensed under CC BY-NC 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

  • V tej projektni nalogi sem izpopolnila svoje znanje o varnosti na spletu, saj sem se želela bolje poglobit v dano temo. Naučila sme se še dodatnih funkcij ali načinov kako lahko obdelam zajeto fotografijo in nadgradila svoje znanje o ustvarjanju vektorske grafike.
  • Če bi imela več časa bi rada izboljšala svojo vektorsko grafiko in ustvarila nekaj še bolj kompleksnega, saj menim, da je ustavrjanje z vektorsko grafiko lahko zelo dober pripomoček pri poučevanju.
  • Največ časa sem porabila za iskanje idej kako lahko izbrane tematike iz teme varnosti na spletu dobro prikažem z zajetimi fotografijami in ustavrjanjem vektorske grafike. Veliko več časa sem porabila pri ustvarjanju vektorske grafike, saj nisem še dovolj spretna pri tem, obdelava zajetih fotografij pa ni bila tako zamudna.
  • Mislim, da sem tematike dobro predstavila in slike izražajo določeno sporočilo, slikam sem dodelila ustrezne licence, objavila sme postopek obdelave. Najtežje pa mi je bilo po mojem mnenju ravno ustvarjanje vektorske grafike.
  • Pri projektni nalogi sem pridobila ogormno koristenga znanja tako s področja varnosti na spletu kot pa tudi kosristnih izkušenj z obdelavo fotografij in ustvarjanjem vektorske grafike. Pridobljeno znanje mi bo koristilo v teku študija, saj bom lahko kvalitetnejše obdelala fotografije, ki jih bom potrebovala za objavo ali za dodeljene naloge, zelo koristno pa je bilo tudi to, da sem si morala sporti zapisovati postopek obdelave in ga opremiti s fotografijami zaslona, ker mi bo to lahko koristilo tudi v mojem poklicu.
  • Pri ustvarjanju projektne naloge mi je bilo najljubše obdelava fotografij, saj sem bila lahko zelo ustvarjalna in sem preprosto lsiko zaslona srpemenila v pomensko in zanimivo fotografijo. Ker sme imela več težav z vektorsko grafiko, sem se najmanj zabavaa med ustvarjanjem le-te, čeprav sem na koncu zadovoljna s svojim izdelkom in s trudom, ki sem ga vložila v to. Pri projektni nalogi ne bi nič spremenila, saj so bila navodila in cilji, h katerim smo morali strmeti s svojim delom, zelo jasni in koristni.

Avtorica: Veronika De Luisa

Mentorica: mag. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovkska Šerbec

Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Razredni pouk, 1. letnik

Datum: 2. 5. 2022

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost