INFOGRAFIKA – Varnost na spletu

Avtorica: Gaja Kocijančič

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Smer in letnik študija: 1. letnik razredni pouk

Študijsko leto: 2021/22

Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Datum: 23. 5. 2022

Infografika: Varnost na spletu © 2022 by GK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

To projektno nalogo sem izdelala s pomočjo aplikacije Canva, ki omogoča, da izraziš svojo kreativnost ali pa ti pomaga najti navdih in ustvariti razne izdelke, kot so plakati, predstavitve, logotipi itd. Besedilo v plakatu sem ustvarila s pomočjo članka Top 10 nasvetov iz spletne strani Safe.si ter s pomočjo že danega besedila v izbrani predlogi.

Varna raba interneta © 2022 by GK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

POSTOPEK IZDELAVE

1. korak: Izbrala sem ustrezno predlogo.

Postopek izdelave 1 © 2022 by GK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. korak: Spremenila sem naslov.

Postopek izdelave 2 © 2022 by GK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

3. korak: Spremenila sem besedilo pri korakih ter dodala svoje besdilo in izbrisala zadnji, že dani korak, da sem lahko dodala svojo misel.

Postopek izdelave 3 © 2022 by GK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

4. korak: Končni izdelek.

Postopek izdelave 4 © 2022 by GK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

Pri projektu sem se seznanila z aplikacijo Canva in načinom dela v njej. Naučila sem se izdelati infogram ter nekatere druge izdelke, kot so to lgotipi, ki jih v tem projektu nisem vključila.

Ker sem z izdelavo projektnih nalog začela tik pred izpiti, bi seveda za izdelavo izdelka kot si ga sama želim potrebovala veliko več časa. Najprej bi si vzela čas za brainstorming, da dobim ideje kako bi želela, da infogram izgleda, nato pa bi se celotne izdelave lotila sama, brez pomoči že dane predloge.

Največ časa sem posvečala oblikovanju besedila, saj nisem želela, da izgleda razpuščeno, brez poravnave itd. želela pa sem tudi, da ima nek pomen, da ni besedilo samo zato, da je.

Mislim, da je moje delo dokaj v redu narejeno, lahko bi le predlogo malo bolj preuredila.

Pridobljeno znanje bom tekom študija uporabila za razne šolske projekte in predstavitve, saj jih s tem precej popestriš ter pokažeš, da imaš nekaj znanja tudi na področju informatike. Še bolj pa mi bodo te veščine prišle prav na moji poklicni poti, saj bom s pomočjo zanimivih predlog in drugih pripomočkov lahko otrokom še bolj približala obravnavano snov.

Pri projektu mi je bilo najbolj všeč ravno spoznavanje novega programa in izdelava infograma v njem, saj imaš ogromno izbiro predlog, ki jih lahko preurediš po svoje in svoji kreativnosti pustiš odprto pot. Največ težav pa sem imela z začetkom, saj nisem imela ideje, kako naj bi projekt izgledal.

Projekta ne bi spreminjala, saj z njim pridobimo veliko znanja, ki nam bo koristilo, da bo naše poučevanje še bolj razigrano.

VIRI

Top 10 nasvetov | otroci safe.si

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost