KREIRAM SPLET

IME IN PRIIMEK AVTORJA: Ana Zidar

IME IN PRIIMEK MENTORJA: asist. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovka Šerbec

ŠTUDIJSKA SMER, PREDMET IN LETNIK ŠTUDIJA: Razredni pouk, IKT, 1. letnik

PRIPADNOST UNIVERZI IN ČLANICI: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

DATUM NASTANKA: 25.5. 2022

Ojla! Sem Ana Zidar in prihajam iz okolice Litije. Prejšnje šolsko leto sem zaključila srednješolsko izobraževanje na Gimnazija Litija, nato pa sem se vpisala na Pedagoško fakulteto v Ljubljani. Poklic učiteljice je namreč tisti, katerega si želim opravljati že od nekdaj.

V prostem času se rada družim s prijatelji in pripravljam piknike in brunche. To mi je vedno v zelo veliko veselje. Najraje pa vzamem svojega leto dni starega psička Kaia in se z njim odpravim na sprehod.

Kai © 2022 by An(j)a is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

UPORABA IKT TEHNOLOGIJE

Z IKT tehnologijo se srečujem na dnevni bazi. Današnja doba z modernimi in tehnološko dovršenimi napravami in vsemi aplikacijami namreč ponuja veliko možnosti za ohranjanje stikov s prijatelji in bližnjimi, pa tudi ogromno različnih možnosti za preživljanje prostega časa. Poleg tega tehnologijo v veliki meri uporabljam tudi za študijske namene.

Kljub temu, da sem s tehnologijo v stiku vsak dan, se velikokrat spopadam z najrazličnejšimi izzivi na področju uporabe IKT. Zato sem zelo vesela, da imamo v tem semestru predmet, ki ponuja velik nabor znanj s tega področja, katera nam bodo prišla prav predvsem pri opravljanju našega bodočega poklica.

POMEN IKT TEHNOLOGIJE V ŠOLSTVU

Ravno zato, ker je IKT tehnologija praktično kreator našega življenja, je pomembno, da otroke že v nižjih razredih vpeljemo v svet tehnologije in jim pokažemo, kako na pravilen in varen način najbolje izkoristiti vse, kar nam pametne naprave omogočajo. Poleg tega, da učence naučimo uporabe tehnologije, lahko z njeno pomočjo tudi popestrimo različne snovi (npr. s predstavitvami, fotografijami, posnetki, filmi, igricami, itd.) in jim s tem neko področje tudi bolj približamo.

Učitelji z uporabo tehnologije prav tako ne smejo pretiravati, saj so otroci že tako v veliki meri izpostavljeni le-tej.

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE

Menim, da mi je ta naloga dala možnost razmisleka o zelo pomembni temi, o kateri pa (pre)malokrat razmišljamo na tak način. Tehnologija nas je tako prevzela, da se tega velikokrat sploh ne zavedamo zares.

Kljub temu, da imam z nalogami pri IKT nemalokrat težave in mi vzamejo kar nekaj časa, sem vesela, da jih imamo, saj nam razširijo obzorja in ponudijo možnost rokovanja s programi, ki jih sicer ne uporabljamo, nam bodo pa gotovo v prihodnje prišli še zelo prav.

Avtorica: Ana Zidar

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani

Datum: 25. 5. 2022

Projektna naloga Kreiram splet © 2022 by An(j)a is licensed under CC BY-NC 4.0

Deli
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestBuffer this page
(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost