Interaktivni video

Avtorica: Karin Krmelj

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Smer in letnik študija: 1. letnik, razredni pouk

Študijsko leto: 2021/22

Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

Ustvarila sem interaktivni video na temo spletnega bontona. Najprej sem predstavitev naredila v programu Canva. Informacije sem črpala iz spletne strani Safe.si. Dodala sem tudi nekaj svojih fotografij in animacijo. Ko sem predstavitev končala sem jo izvozila kot video in jo nato v spletišču razredniIKT s funkcijo h5p spremenila v interaktivni video. 

Spletni bonton by KK is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

VSEBINA PREDSTAVITVE

Predstavitev govori o spletnem bontonu. V videu so zajeti glavni poudarki primernega vedenja na spletu. Primerno obnašanje na spletu je pomembno, saj si želimo, da bi se vsi uporabniki spleta počutili varno in sproščeno.

Namen same predstavitve je ozaveščati ljudi o tovrstnem bontonu. Ljudje se velikokrat srečamo z neprimernim obnašanjem drugih na spletu in da bi bilo tega čim manj, je pomembno, da o tem govorimo. Cilj je torej, da odpravimo čim več neprimernega vedenja in ga nadomestimo s primernim.

Ciljna publika smo vsi, ki uporabljamo storitve spleta. Marsikdo, ne pozna pravil primernega vedenja na spletu in to je treba spremeniti.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila veliko novega. Prvič sem naredila predstavitev v programu Canva in moram priznati, da mi je ta način bil bolj pri srcu, kot delanje predstavitve v že poznanih programih. Še nikoli nisem naredila interaktivnega videa. S to nalogo sem se naučila, kako take vsebine ustvariti in vem, da mi bo to v zelo veliko pomoč tako v mojih študijskih letih kot pri mojem bodočem poklicu.

Če bi imela več časa, bi malo bolj raziskovala in odkrivala funkcije, ki so na voljo pri izdelavi interaktivne predstavitve. Za projektno nalogo sem si vzela kar nekaj časa, zato se mi zdi, da sem nalogo dobro opravila. Vedno pa je prostor za izboljšave.

Največ časa sem posvetila urejanju predstavitve v programu Canva, saj se mi je zdelo pomembno, da je predstavitev vsebinsko primerna in vizualno privlačna. Glede na dan kriterij se mi zdi moje delo dobro opravljeno.

Samo ustvarjanje je bilo zelo zabavno, tako da ne bi v definiciji projekta spremenila ničesar. Res pa je, da projekt vzame kar nekaj časa in da kar nekaj ur presediš za računalnikom. Kljub temu se mi zdi naloga primerna in uporabna.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost