uporaba ikt tehnologije v šoli

Živjo, sem Jerneja, prihajam iz Gorenjske. Izobražujem se za delo v izobraževalno-vzgojni ustanovi.

UPORABA IKT TEHNOLOGIJE

Do sedaj sem IKT tehnologijo uporabljala vsak dan pri komuniciranju z prijatelji, družino ali znanci, ogledovanju ali branju vsebin tako izobraževalno-informativno kot zgolj razvedrilno. S telefonom je doseganje informacij preprosto tako lahko in zasvojljivo, da to počnem skoraj vedno in povsod.

POMEN IKT TEHNOLOGIJE V ŠOLSTVU

Potencial ikt tehnologije pa se vedno lahko le poveča skupaj s pomenom, saj jo lahko uporabljamo na marsikaterih področjih in ne le v vsakdanjem življenju. Tako je tudi na izobraževalno-vzgojnem področju. Npr. uporabimo jo lahko pri administraciji, kjer nam delo vzame veliko manj časa; pri komuniciranju s starši, ki je včasih lahko postalo nerodno ali pa informacije niso stekle tako hitro; uporabimo jo lahko pri pouku, in sicer pri demonstraciji, ali glasbi; pri pouku na daljavo; ali pa vključimo učence in jih povabimo k sodelovanju, recimo pri delu od doma ali pa v računalniški učilnici.

večerno delo na računačniku by jerneja is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

REFLEKSIJA

Zdi se mi, da sem to nalogo opravila tako kot sem si zamislila, saj sem imela priložnost razmisliti o temi, ki se me še posebej tiče in ni nerelevantna, hkrati pa sem se preiskusila v različnih spretnostih, ki so nujne za dobro objavo in nam bodo prišle tako v prihodnjih letih kot pri našem poklicu pozneje zelo prav.

Če vam je bil moj članek všeč, vam bo všeč tudi članek UVAJANJE IKT V POUK.

Avtorica: Jerneja Rožič

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani

Datum: 13. 6. 2022

Projektna naloga kreiram splet by jerneja is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost