Interaktivna multimedijska predstavitev – 3. projektna naloga

Spletni bonton © 2022 by  Ava Schollmayer is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

OPIS:

Pripravila sem interaktivno multimedijsko predstavitev s pomočjo h5p Course presentation. Celotno predstavitev sem pripravila na Arnes strani vendar sem razno slikovno gradivo obdelala na Apple-ovem Preview programu. Slike in zvočno datoteko sem dobila na strani Pixabay.

Tema predstavitve, ki sem jo izbrala je spletni bonton, saj se mi zdi da je v teh časih na spletu preveč širjenja sovražnega govora, lažnih novic in neprimernega komentiranja različnih objav. S poučevanjem o spletnem bontonu v šoli, bi lahko otroke naučili spoštljive rabe spleta in tako širili pozitivo.

Z nalogami sem poskušala podati vsebino na zanimiv in zabaven način.

REFLEKSIJA DELA IN SAMOVREDNOTENJE:

Z nalogo sem imela kar nekaj težav, saj se mi je prezentacija večkrat izbrisala in sem morala začeti od začetka. Verjetno bi bilo veliko lažje prezentacijo najprej izdelati v PowerPoint-u in samo dodati naloge, saj je tudi dodajanje ter urejanje slik/besedila veliko težje na h5p Course presentation z veliko manj opcijami.

Vseeno se mi zdi, da mi je uspelo sestraviti estetsko privlačno prezentacijo. Snov sem povzela iz dveh virov in strnila na način, ki se mi zdi, da bi držal učenčevo pozornost.

Pri izdelovanju predstavitve, sem se naučila veliko s spletnem bontonu, kar pa se mi zdi za bodočo učiteljico zelo pomembno, pa sem se naučila kako delati interaktivne predstavitve. Te mi bodo še posebaj prav prišle, če bi slučajno spet kdaj potekal pouk online ali pa za pripravljanje domačih nalog oz. nalog za utrjevanje snovi.

Avtor: Ava Schollmayer
Mentor: dr. Alenka Žerovnik
Nosilka predmeta: dr. Irena Nančovska Šerbec
Predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju
Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

junij 2022

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost