Interaktivna multimedijska predstavitev

Izbrana tema: varnost na spletu

Moja predstavitev se nanaša na temo varnosti na spletu. V sami predstavitvi je kar nekaj različnih poglavij, kot so spletni grooming, nekaj na splošno o internetu in spletnih izzivih, veliko pa je tudi nasvetov za varno rabo interneta.

Namen te naloge in cilji: ljudem razširiti znanje o varni rabi interneta, jih opozoriti in opomniti na nevarnosti, ki so na internetu, starše spodbuditi, da imajo tehnološke naprave svojih otrok pod nadzorom itd. Kot pa sem omenila prej, sem v predstavitev vključila tudi veliko nasvetov glede spletne varnosti, zato je eden od mojih ciljev tudi pomoč, da se izognejo nevarnostim.

Predstavitev je namenjena tako otrokom kot tudi odraslim.

Refleksija in samovrednotenje

V tem projektu sem se naučila izdelati interaktivno multimedijsko predstavitev. Spoznala sem številne nove funkcije, naučila sem se dodati različne interaktivne naloge (pravilno/nepravilno, vstavljanje besed v kvadratke in kartice z vprašanji in odgovori). Prav tako sem se naučila, kako v predstavitev dodati zvočno datoteko in osvežila spomin, kako se na računalniku s pomočjo programa Audacity posname in uredi zvok.

Menim, da je moja naloga narejena solidno. Pri sami vsebini naloge sem se zelo potrudila (pisanje vsebine, iskanje slikovnega gradiva). Če bi imela več časa, bi morda ven dala kakšno stran, saj se mi predstavitev zdi malce predolga. Prav tako bi dodala še kakšno interaktivno nalogo.

Največ časa sem posvetila iskanju gradiva za predstavitev in povezovanju vsebine v neko smiselno celoto. Na internetu je zares veliko stvari na to temo, zato mi je bilo precej težko iz vsega, kar sem našla, izluščiti le nekaj tem in ji nato povezati v predstavitev.

Tekom študija bom to znanje sigurno predstavila otrokom na praksi v naslednjih letnikih, prav tako pa bom ob izpeljavi kakšne učne ure predstavila interaktivno predstavitev na določene teme iz učnega načrta. Ko bom učiteljica, pa se bom sigurno pogosto posluževala interaktivnih predstavitev, saj se mi zdijo zelo zabaven in zanimiv način, kako otroke naučiti nekaj novega in utrjevati znanje.

Pri projektu mi je bilo všeč prav vse, ni bilo nobenega dela, ki mi ne bi bil všeč in pri katerem ne bi uživala. Še najbolj pa mi je bilo všeč izdelovanje interaktivnih nalog. Pri definiciji projekta ne bi nič spremenila.

Viri

Predstavitev sem izdelala s programom HP5 v WordPressu. Za izdelavo zvočne datoteke sem uporabila program Audacity. Vire sem večinoma črpala iz spletne strani safe.si, nekaj informacij o internetu pa sem vzela iz spletne strani Osnovne šole Laško. Uporabila pa sem tudi diplomsko nalogo, ki je navedena spodaj.

Avtorica: Tinkara Noč

Mentorica: Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, predmet IKT

Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani

Datum nastanka: 15. 6. 2022

Projektna naloga 4 by Tinka is licensed under CC BY-SA 4.0

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost