Interaktivna multimedijska predstavitev

Namen, kratek opis vsebine predstavitve

V tej projektni nalogi sem izdelala interaktivno multimedijsko predstavitev na temo varnosti na internetu. Predstavitev vsebuje nekaj osnovnih podatkov o tem kaj varnost na internetu je, kako si zagotovimo varnost na internetu, ter nekaj interaktivnih nalog na to temo, da učenci drugega in tretjega triletja lahko to znanje, ki so ga pridobili preverijo in s pomočjo nalog še bolj ozavestijo.

Namen moje predstavitve je, da bi učence bolj ozavestila, informirala o varnosti na internetu, da je zelo pomembna in kako si zagotoviti dobro varnost. Da pa bi bila ta tema učencem zanimiva in bi predstavitev z veseljem prebrali so v njej vključene interaktivne naloge.

Interaktivna multimedijska predstavitev by Ana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija in samovrednotenje

V tej projektni naloge sem se naučila ustvariti interaktivno multimedijsko predstavitev, predstaviti temo na zanimiv način, ne samo z besedilom, temveč tudi z interaktivnimi nalogami, slikami, zvočnim posnetkom, animacijo. Če bi imela več časa, bi ustvarila še kakšno nalogo več, ter malo bolj razširila temo, morda v predstavitev vstavila kakšen videoposnetek. Največ časa sem porabila za ideje in izdelavo interaktivnih nalog, saj sem se najprej morala navaditi in naučiti uporabljati H5P Content. Prav tako sem imela težavo pri tem, da se mi je vmes zbrisala predstavitev in sem jo morala začeti od začetka, kar je nekoliko podaljšalo celotno izdelavo tega projekta.

Glede na kriterij menim, da je predstavitev v redu, saj sem upoštevala in sledila navodilom. Znanje, ki sem ga pri tem projektu pridobila mi bo še kako prišlo prav, saj bom tako lahko ustvarila zanimive predstavitve za učence na različne teme, za ponovitev snovi, za ponavljanje pred ocenjevanjem, vajo ipd.

Najbolj mi je bila všeč raznovrstnost nalog, kako lahko na zelo različne načine ustvariš naloge, ter samo ustvarjanje mi je bilo v veselje. Najmanj mi je bilo všeč to, da po pomoti nisem shranila, oziroma posodobila predstavitve in sem morala od začetka, nekaj težav pa sem imela tudi s tem, kako na koncu predstavitev umestiti v projektno nalogo. Projekta ne bi spreminjala, saj sem pri njem uživala in mi je končni izdelek všeč.


Avtorica: Ana Babič

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta v Ljubljani

24. 6. 2022

Viri

Za izdelavo interaktivne multimedijske predstavitve sem uporabila H5P Content, ki je program za oblikovanje interaktivne multimedijske predstavitve.

Pri izdelavi sem si pomagala še s spletno stranjo safe.si in webless.si/varno-na-internetu/.

Fotografije pa sem pridobila na spletni strani pixabay.

Gif animacijo sem ustvarila v programu photoscape.

Za zvočni posnetek sem uporabila program audacity.


(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost