INTERAKTIVNA MULTIMEDIJSKA PREDSTAVITEV

Za projektno nalogo sem si izbrala temo spletni bonton. Pri izdelavi sem si pomagala s programi PhotoScapeX za urejanje fotografije, Inkscape za izdelavo vektorskih grafik, Ezgif za izdelavo videa in Audacity za izdelavo zvočnega posnetka.

VIRI

Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani: Spletni in mobilni bonton oz. etika. (b. d.).
 https://safe.si/nasveti/obnasanje-na-spletu/spletni-in-mobilni-bonton

Spletnik: Spletni bonton. (b. d.). https://spletnik.si/blog/bonton-na-spletu/

PREDSTAVITEV

Predstavitev zajema osnove spletnega bontona. Opisuje kakšna je odgovorna raba spleta, katera načela moramo upoštevati in kakšna mora biti naša komunikacija z ostalimi uporabniki na spletu. Opozarja na kaj moramo biti pozorni pri fotografiranju in objavljanju slik. V predstavitvi je tudi opisana vzorna raba mobilnega telefona v javnih situacijah. Na koncu je kratka naloga, kjer preverimo znanje, ki smo ga osvojili tekom predstavitve.

Interaktivna predstavitev je namenjena vsem generacijam, ki uporabljajo splet in mobilne telefoni in bi želeli izboljšate svoje znanje o spletnem bontonu. Njen cilj je ozaveščati o odgovornem ravnanju in izpostavljanju boljših odnosov z drugimi. Velikokrat mislimo, da je spletni bonton nekaj kar obvladamo, vendar se kaj kmalu znajdemo v situaciji, ko ne vemo kako bi odreagirali. Upoštevanje spletnega bontona gradi bolj prijazno in sodelovalno okolje tako na spletu kot tudi v življenju.

Spletni bonton by Elan is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem se naučila izdelovanja interaktivne predstavitve. Naučila sem se kako ustvariti interaktivne naloge in jih smiselno povezati s tekstom in ostalimi elementi. Ponovila sem izdelovanje vektorske grafike in ustvarjanje videoposnetka. Predstavitvi bi dodala še eno drsnico in vključila več informacij o komuniciranju, pri čemer bi uporabila drag and drop nalogo. Največ časa sem posvetila izdelovanju smiselnih nalog, ki bi bile vsebinsko ustrezne. Najbolj všeč mi je bilo opremljanje naloge z drugimi elemetni (vektorska grafika, video, zvočni posnetek) in slogovno urejanje.

Svojo nalogo ocenjujem kot pestro in smiselno, vendar ima premalo informacij. Projektna naloga se mi zdi zelo smiselna, saj so interaktivne predstavitve ključen del poučevanja. Učenci se z interaktivnimi predstavitvami evalvirajo, dopolnijo svoje znanje, učitelj pa ima dobr pregled nad njihovim znanjem. So veliko bolj aktivne kot powerpoint predstavitve in tako učenci lažje ohranjajo koncentracijo in motivacijo. Zdijo se mi nujne pri poučevanju na daljavo.

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost