Kreiram splet

Pozdravljeni,

Sem Hana Osterman in prihajam z Gorenjske, natančneje z Jezerskega. Prejšnje šolsko leto sem zaključila srednješolsko izobraževanje na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju, nato pa sem se vpisala na Pedagoško fakulteto v Ljubljani.

V prostem času rada hodim na sprehode z mojim psom Miškom in igram klavir. Ne maram pa kolesarjenja.

Uporaba IKT tehnologije

Z IKT tehnologijo sem se srečala že zelo zgodaj in jo seveda še danes uporabljam vsak dan. V osnovni in srednji šoli sem tehnologijo v večini uporabljala pri pripravi govornih nastopov, ko sem pripravljala PowerPoint predstavitve ali pa pisala seminarske naloge v Microsoft Word. Za prikazovanje raznih grafov in razpredelnic uporabljam Microsoft Excel.

V prstem času pa tehnologijo uporabljam predvsem z aplikacijami kot so npr. TikTok, Instagram, Messenger idr. Z družbenimi omrežji lahko spoznavaš različne ljudi ali pa preprosto komuniciraš s svojimi prijatelji.

Moj delovni prostor by Hana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Pomen IKT tehnologije v šolstvu

Pomen tehnologije se je v času Covida-19 povečal. Uporabljali smo Zoom, Microsoft Teams in še razne druge aplikacije, da smo lahko nadaljevali s šolskim delom ipd. Kot bodoča učiteljica se zavedam pomembnosti tehnologije in njene varne uporabe. Pomembno je, da otrokom predstavimo svet tehnologije in jim pokažemo pravilno uporabo le te.

S tehnologijo učitelj lahko zelo popestri učno uro (videoposnetki, PPT-predstavitve, igre, fotografije…) in tako učence navduši nad snovjo, ki jo obravnavajo.

Refleksija in samovrednotenje

Spoznala sem, da v življenju uporabljam tehnologijo veliko več kot pa se zavedam. Glede na to, da bom tudi otroke poučevala o tehnologiji se mi zdi prav, da se tudi jaz sama dobro podučim na tem področju. V tej nalogi bi lahko dodala še načine pridobivanja znanja o IKT tehnologijah, ki bi mi prišli prav.

Trudila se bom, da bom pridobljeno znanje uporabila v mojem nadaljnjem študiju in potem v vlogi učiteljice.

Avtorica: Hana Osterman

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Razredni pouk, 1. letnik, IKT

Pedagoška fakulteta Univerza v Ljubljani

Datum: 25. 6. 2022

Projektna naloga Kreiram splet by Hana is licensed under CC BY-NC 4.0

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Dostopnost