5 projektna naloga: interaktivno gradivo

Prvi korak

Izbrala sem opcija create, ki se skriva v desnem kotu zgoraj.

kahoot2- varnost na spletu © 2022 by Zala Bešić is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Drugi korak

Odprlo se je polje za urejanje vprašanj. V desnem kotu sem prvo izbrala, da bo šlo za kviz. Začela sem z vprašanji. Kombinirala sem med true/false ter odgovori, ki sem jih napisala sama. Slikice sem nalagala iz računalnika in probavala, da se čim bolj navezujejo na temo.

kahoot3- varnost na spletu © 2022 by Zala Bešić is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Tretji korak

Prilagam še drugo vrsto kviza, ki sem ga uporabljala. Odločila sem se, da kviz ne bi bil prelahek, da je možnih več odgovorov, ki jih lahko izpolnejo. Čas reševanja sem povsod dala na 10 sekund, kar se mi zdi dovolj. Izbrala sem si tudi, da tam kjer je več odgovorov- so točke podvojene.

kahoot4- varnost na spletu © 2022 by Zala Bešić is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Četrti korak

Dodala sem tudi zahvalo za reševanje ter slikico oziroma GIF, na keterem piše stay safe v prevodu ostani varen.

kahoot5- varnost na spletu © 2022 by Zala Bešić is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Peti korak

Na koncu sem dodala še naslov, ki se glasi varnost na spletu. Dodala sem še, da kviz ni privatno nastavljen, ampak public- za vse.

kahoot6- varnost na spletu © 2022 by Zala Bešić is licensed under CC BY-NC-SA 4.0
kahoot7- varnost na spletu © 2022 by Zala Bešić is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Šesti korak

Ker je kviz ustvarjen kot interaktivno gradivo, ki ga bo igralec reševal sam doma, sem izbrala možnost Assign. Določila sem maksimalen čas igranja do 11 septembra. Vprašanja si bodo sledila v vrstnem redu v katerem sem jih postavila sama. Na koncu sem izbrala možnost create in kviz je bil pripravljen. Url kodo sem nato delila še z vami.

kahoot8- varnost na spletu © 2022 by Zala Bešić is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija

Pri tej projektni nalogi sem se naučila izdelati različne projektne naloge oziroma interaktivna gradiva, ki jih do sedaj skoraj nič nisem uporabljala. Poznala sem le Kahoot iz Gimnazije. Uporabljala jih bom še naprej na moji poklicni karieri, saj tudi širijo ustvarjalnost in včasih pravzaprav tudi starejši rabimo narediti nekaj takega.

Sama spreminjala ne bi ničesar, saj sem z mojimi tremi izdelki super zadovoljna in pravzaprav ne bom rekla, da če bi imela več časa bi se nečemu bolj posvetila, saj mi je že to vzelo veliko časa. Največ časa mi je pravzaprav vzelo izdelovanje gradiv, saj moraš biti pozoren na več stvari. Zdi pa se mi, da sem kriterij ves čas upoštevala.

Kot sem že omenila bom znanje, ki sem ga pridobila uporabljala tako kot v poklicni poti tudi pri mojem šolanju. Zdi se mi, da si učenci tako bolj zapomnijo snov. Najbolj sem uživala pri izdelovanju interaktivnih gradiv. Ni pa mi bilo všeč, da pri kahootu ni možnosti, da bi bil kviz odprt dalj časa. Spreminjala ne bi ničesar.

Viri

Safe.si: Top 10 nasvetov (obiskano 15.8.2022)

Varni na internetu: Vrste zlonamernih programov

Kahoot: kahoot – iskanje (bing.com)

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost