INFOGRAFIKA

Infogram by NikaL is licensed under CC BY-SA 4.0

https://www.canva.com/design/DAFJZyiyRis/gpdzDwGf93Tbp15PbwmRtg/view?utm_content=DAFJZyiyRis&utm_campaign=celebratory_first_publish&utm_medium=link&utm_source=celebratory_first_publish

POSTOPEK IZDELAVE INFOGRAFIKE:

Izdelave infografike sem se lotila z aplikacijo Canva, s katero sem se seznanila pri pouku IKT-ja. Na začetku sem izbrala podlago iz že narejenih infografik, ki se mi je zdela smislna za uporabo pri izdelavi svojega plakata. Nato sem v za to namenjen prostor napisala naslv, ter ga oblikovala, ter nato v oblačke, ki so bili namenjeni besedilu napisala ključne stvari na mojo izbrano temo. Dodala sem tudi dve sličici iz že ponujenih sličic v Canvi.

Postopek izdelave infograma by NikaL is licensed under CC BY-SA 4.0

REFLEKSIJA

Za namen izdelave plakata s pomočjo programa Canva sem se srečala prvič, tako da mi je ta projekt predstavljal izziv. Canva ima že ponuje predloge, zato je bil sam začetek dela zalo lahek. Canvo bom naprej uporabljala za izdelovanje vabil  za rojstni dan ali kakšno zabavo.  Če bi imela več časa, bi se bolj posvetila urejanju barve in pisave, da bi bila bolj skladna. Največ časa sem posvetila iskanju same vsebine za na plakat, saj sem hotela zajeti le bistvene podatke, da plakat ne bi bil preveč izčrpen. Menim, da je moje delo povprečno in da je še veliko prostora za napredek. Najbolj mi je bilo všeč ustvarjanje oblačkov in dodajanje sličic, ki so plakat popestrile. V sami definiciji projekta ne bi spremenila nič, saj se mi zdi, da je bil odlično zasnovan. Uporaba Canve mi bo še naprej koristila v vsakdanjem življenju.

IME IN PRIIMEK AVTORJA: Nika Levičnik

IME IN PRIIMEK MENTORJA: asist. dr. Alenka Žerovnik, doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

ŠTUDIJSKA SMER, PREDMET IN LETNIK ŠTUDIJA: Razredni pouk, IKT v izobraževanju, 1. letnik

PRIPADNOST UNIVERZI IN ČLANICI: Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani

DATUM NASTANKA: 15. 8. 2022

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost