INFOGRAFIKA – Spletni bonton

  • Za infografiko sem izbrala temo Spletni bonton. Vire sem pridobila na spletni strani Safe.si. Ustvarila sem jo v programu Canva. Pri tem sem si pomagala z navodili z našega spletišča.

Spletni bonton by Klara 😀 is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

dodano besedilo in ozadje zanj. vdelan GIF, ki ponazarja in podkrepi napisano

urejeno besedilo, GIF by Klara 😀 is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

vstavljena animacija naslova, urejevalnik besedila, učinek Pok

urejanje naslova by Klara 😀 is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

uporaba nalepke in slikovnega gradiva, ponazoritveno gradivo

nalepka in fotografija by Klara 😀 is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

Vrednotenje:

  1. Menim, da sem izbrala ustrezno besedilo in slike za plakat, saj je vse skupaj uporabno tudi za širšo javnost. Slikovno gradivo in napisano besedilo se med seboj dopolnjujeta in podkrepita pomen.
  2. Naredila sem oblikovno ustrezen plakat, tudi kompozicija se mi zdi dobra, vendar pa ni čisto običajne forme. Ker izgleda še kar urejeno in zanimivo, se mi ideja in izvedba le-te (z oblikovnega vidika) zdi ustrezna.
  3. Naredila sem slikovni opis postopka urejanja, ki ga dopolnjujejo komentarji pod slikami. Seveda bi lahko naredila zaslonski posnetek vsakega klika z miško, a se mi to ni zdelo potrebno, objava torej vsebuje le ključne poudarke. To naj bi zadoščalo kot dokaz, da sem nalogo opravila sama. Načeloma je višji namen vsakega dodatnega oblikovanja infografike v tem, da ta izgleda bolj zanimivo in privlačno za bralca.
  4. Vire sem objavila v povezavah, ki usmerijo na uporabne strani, licence pa so tudi povsod označene, delo je opravljeno skrbno in natančno.
  5. Objavila sem le obliko GIF, ker je objava premikajoča se, zato je bilo edino tako smiselno. Označila sem tudi ustrezne kategorije objave, prav tako objava vsebuje oznake in koristne povezave.
  6. Reflektirala sem svoje delo – natančno, a ne preveč na dolgo, saj bi drugače besede izgubile pomen, v primeru, da bi zelo dolgovezila. Ravno prav sem argumentirala ugotovitve in mnenje.
  • V tem projektu sem se naučila predvsem ustvarjanja infografike s pomočjo zgoraj omenjenega programa Canva. Ponovila sem tudi označevanje slik z licencami in vstavljanje povezav z viri.
  • Če vi imela več časa, bi dodala še kakšno animacijo, da bi infografika izpadla še bolj zanimiva, spremenila bi nekaj oblik in ozadje, saj bi to lahko bilo lepše narejeno …
  • Največ časa sem posvetila izdelavi GIF datoteke, ki sem jo potem uporabila v svoji infografiki. Toliko časa je bilo porabljenega zato, ker nisem znala narediti GIF datoteke, prej pa sem še morala narisati celotno sliko.
  • Izdelava infografike je kar dobro uspela, vendar mislim, da bi lahko naredila boljšo, zato jo ocenjujem kot prav dobro opravljeno delo.
  • Znanje, ki sem ga pridobila pri tej projektni nalogi bom lahko s pridom uporabila za izdelavo plakatov še v času študija, predvsem pa tudi potem, ko bomo z učenci obravnavali zanimive tematike, ki bi jih bilo vredno še dodatno ponoviti.
  • Najljubša stvar pri projektu mi je bilo ustvarjanje GIF datoteke, saj sem bila pri tem lahko zelo ustvarjalna, nobena stvar ni bila slaba.
  • Pri tem projektu pravzaprav ne bi ničesar spreminjala, saj se mi zdi ravno prav zahteven, časovno ni potraten, kljub temu pa si lahko za izdelavo na svojo željo vzameš veliko časa, če ga potrebuješ.

Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta, Razredni pouk, 1. letnik

mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

predmet: Informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju

SPLETNI BONTON_infografika by Klara 😀 is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost