Mesto Rovinj in digitalna tehnologija

Katera je najlepša ulica v mestu Rovinj? Zame je izbrati zgolj eno zelo težko, saj ima prav vsaka ulica v tem mestu svoj čar.

Sem študentka 1. letnika smeri razredni pouk na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Delo z otroki me je že od nekdaj zelo veselilo, zato izbira študija zame ni bila zahtevna. Svoj prosti čas najraje preživljam v naravi, zelo rada pa tudi berem in se družim s prijatelji. Obožujem morje, počitnice pa najraje preživljam v očarljivem mestecu Rovinj, ki je name naredilo še posebno lep vtis z lepimi ulicami, kot je ta tudi ulica na spodnji sliki. Fotoaparat je obvezen pripomoček, ko hodiš skozi ulice tega mesteca.

Ulica by KB is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Vedno bolj se zavedam kako velik vpliv imamo na naše bodoče učence ter da jim moramo biti kot bodoči učitelji dober zgled. Zato bom svoje učence skušala, čim bolj opremiti z znanjem, ki ga bodo potrebovali kasneje v življenju. Učence želim seznaniti z aktualnimi temami, z uporabo tehnologij in seveda tudi z nevarnostmi, ki jih le te imajo. Menim, da se o varni rabi IKT tehnologije premalo govori z mlajšimi otroki. Dandanes vse več otrok uporablja tehnologijo, kateri pa z varno rabo sploh niso seznanjeni.

Sama na dnevi bazi veliko uporabljam IKT tehnologijo, predvsem socialna omrežja kot so npr. Instagram, Snapchat in Tik Tok. Dnevno ne uporabljam samo mobilnega telefona, ampak tudi tablični računalnik, prenosni računalnik, ter občasno tudi televizijo. Prenosni računalnik uporabljam predvsem pri učenju, medtem ko TV uporabljam bolj za zabavo. Moja uporaba digitalni naprav se je povečala predvsem v času pandemije Covida.

Pri svojem delu, kot bodoča učiteljica, bom seveda redno uporabljala IKT tehnologijo, predvsem pri podajanju in usvajanju novih vsebin, uporabljali pa bi tudi interaktivno tablo. Menim, da je IKT tehnologija zelo koristno orodje, pomaga pri poučevanju in pouk naredi bolj zabaven.

Refleksija in samovrednotenje

Pri mojem prvem projektu, sem se veliko naučila, naloga je tudi zelo koristna za nas bodoče učitelje. Zavedam se, da moramo biti pri objavljanju datotek, slik itd. na spletu zelo previdni, saj ko nekaj objavimo na splet, bo to tam tudi ostalo, zato je potrebno, da smo pozorni kaj objavljamo. Predvsem sem vesela, da sem se naučila kako izbrati ustrezne licence, kar prej nisem znala in se v to tudi nisem preveč poglabljala.

Pri sami nalogi ne bi spremenila ničesar, saj sem z mojo prvo objavo zelo zadovoljna. Sama naloga mi je vzela, kar nekaj časa, predvsem del z besedilom in refleksijo. Sam projekt je zelo dobro sestavljen in nam pušča proste roke, tako da je lahko vsak posameznik izviren na svoj način in se na ta način tudi predstavi. Na sploh sem s to nalogo odkrila, kako pomembna je IKT tehnologija v današnjem času in da se sama digitalnih naprav poslužujem več kot sem mislila.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost