Balzam za dušo

Ko ležim na plaži in nežni sončni žarki božajo moje telo, vsi problemi izginejo. Ko moje oči zagledajo prečudovite barve sončnega vzhoda, je to kot balzam za mojo dušo, če želite svoj balzam tudi vi kliknite tukaj.

Balzam za dušo by Špelca is licensed under CC BY 4.0

IKT TEHNOLOGIJA V MOJEM ŽIVLJENJU

Z IKT tehnologijo sem se prvič srečala doma, ko sem si čas krajšala z gledanjem televizije, ali ko sem na računalniku poslušala glasbo, plesala, pela karaoke in igrala igrice. Televizija in računalnik me spremljata že celo življenje. Prvi telefon mi je Božiček prinesel, ko sem začela obiskovati peti razred osnovne šole, bila sem med zadnjimi v razredu, zato sem si ga še toliko bolj želela. Telefon sem uporabljala za igranje igric in občasno napisala kakšen sms ali poklicala starše in  stare starše. V višjih razredih osnovne šole sem začela računalnik uporabljati tudi za izdelavo seminarskih nalog in ppt. predstavitev. Svoj prvi prenosni računalnik pa sem dobila z vstopom v gimnazijo, kjer se je število seminarskih nalog in predstavitev močno povečalo. V osnovni šoli smo imeli kar nekaj interaktivnih tabel, ki pa jih zaradi neznanja učiteljev, nismo pogosto uporabljali. V gimnaziji smo takšne table in zaslone imeli v vsaki učilnici, pri nekaterih predmetih smo jih dokaj pogosto uporabljali pri nekaterih nikoli. Največ pa sem se o delu z računalniki naučila med korono. Takrat je bil prenosni računalnik moj najboljši prijatelj. Naučila sem se uporabljati številne nove aplikacije in spletne strani, kar mi bo pri mojem poklicu zelo koristilo. V vsakodnevnem življenju pa od IKT tehnologije največ uporabljam množične medije, kot so Snapchat, Instagram in Tik tok, saj se tako najlažje pogovarjam s prijatelji ali e-mail preko katerega komuniciram s profesorji. Poleg vseh družabnih omrežij pa uporabljam tudi aplikacijo Google Maps, s katero se veliko bolje znajdem v Ljubljani ali v drugih tujih mestih. S pomočjo tehnologije preko spleta tudi nakupujem in plačujem.

IKT TEHNOLOGIJA V MOJEM BODOČEM POKLICU

Menim, da je dobro znanje uporabe IKT tehnologije velikega pomena za bodočega učitelja. Učitelj vsakodnevno uporablja računalnik na katerem ima zbrane vse podatke. Zato je suverena uporaba zelo pomembna, saj tako ne zgublja časa in stvari hitro uredi. Velik bonus je če zna učitelj uporabljati interaktivne table in če jih zna ustrezno vključiti v pouk, saj s tem doda dodatno vrednost. Dodatna vrednost pa so tudi aplikacije in spletne strani na katerih učenci rešujejo naloge ali igrajo igrice s katerimi preverjajo in ponavljajo svoje znanje. Učenci to delajo z užitkom, saj nimajo občutka, da se učijo. Zavzemala pa se bom tudi za to, da bom otroke seznanila z varno uporabo IKT tehnologije in da se bodo zavedali vseh njenih pasti in nevarnosti. Predvsem si želim, da se zavedajo da morajo paziti kakšne vsebine objavljajo na družabna omrežja in kakšne slike pošiljajo naokrog.

SAMOREFLEKSIJA

Pri izdelavi tega projekta sem se naučila kako pri pisanju objave pravilno vključimo slike, dodamo oznake in kategorije, kako vstavimo povezavo, kako shranimo osnutek pred objavo,… Naučila sem se tudi kako pridobiti licenco, to je bilo nekaj popolnoma novega zame, saj o tem prej sploh nisem razmišljala. S svojim projektom sem zadovoljna, ne bi dodajala večjih sprememb. Največ časa mi je vzelo prav pisanje samorefleksije in odgovarjanje na dva vprašanja. Zdi se mi da glede na to, da sem veliko stvari delala prvič, sem se pri tem dobro odrezala in nisem imela večjih težav. To znanje mi bo prišlo zelo prav, saj bom kot učiteljica znala pripraviti objave za na spletno stran. Poleg tega bom svoje znanje lahko delila s drugimi študenti, učitelji in ne nazadnje z učenci. Najljubše mi je bilo učenje pridobivanja licence, saj je bilo to nekaj čisto novega, najmanj pa sem uživala ob odgovarjanju na vprašanja in pisanju samorefleksije. Projekt je dobro zasnovan in nič nebi spreminjala.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost