Zimske radosti

Zima je moj najljubši letni čas, saj zapade sneg, ki ga izkoristim za smučanje. Na snegu se sprostim, posebno če name posije kakšen sončni žarek. Za ogled čudovitih smučišč, klikni name.

Smučanje by Hana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Izkušnje z IKT tehnologijo

Z IKT tehnologijo se verjetno srečujem že od rojstva, z gledanjem risank in poslušanjem glasbe. V osnovni šoli sem začela z igranjem igric na spletni strani igre123 na maminem računalniku in v petem razredu osnovne šole, dobila tudi svoj prvi telefon, s čimer sem uporabo tehnologije znatno zvišala. Sprva sem telefon uporabljala samo za komunikacijo s starši in prijatelji, kasneje pa začela z aplikacijami Snapchat, Instagram in Facebook. Aplikacije uporabljam še vedno, a mnogo manj kot v srednji šoli. Telefon mi je zelo v korist, ko uporabljam Google Maps, posebej zdaj, ko imam izpit za avto in se še ne znajdem najbolj na cestah. Ko sem na avtobusu vedno poslušam glasbo na slušalkah, saj me sprošča. Doma imam tudi svoj računalnik, na katerem delam za šolo in gledam serije in filme. Med pisanjem seminarskih nalog mi najbolj v rabo prideta Word in PowerPoint. Z IKT tehnologijo se srečujem tudi pri vsakdanjih dejavnostih, na primer pri nakupovanju, ko plačam z bančno kartico ali pri fotografiranju s telefonom, saj zelo rada ustvarjam spomine v obliki fotografije.

Pomen IKT tehnologije v bodočem poklicu

Menim, da mi lahko tehnologija kot bodoči razredni učiteljici znatno olajša moje dolžnosti, saj mi bo prav prišla pri sestavljanju učnega dela, pri pripravi, pregledovanju domačih nalog in komunikaciji s starši preko elektronskega maila. Vse te stvari bom lahko opravljala na spletnem portalu E-asistent, kjer vodiš evidenco, dnevnik in ostale šolske evidence svojih učencev. Poleg vseh olajšav meni kot učiteljici, pa je zelo pomembno, da bom tudi učence seznanila z varno in koristno uporabo interneta. Prav je, da jih naučimo osnove računalniške pismenosti, saj se dandanes svet razvija v smer, kjer brez tehnologije, ne znamo skoraj nič več.

Refleksija dela

V moji prvi projektni nalogi sem se srečala z veliko novimi stvarmi. Naučila sem se kako deluje Arnes splet, spoznala pomen spletnih povezav, kategorij in oznak v objavi. Zanimivo mi je bilo, ko sem razmišljala o uporabi IKT tehnologije in ugotovila, da jo zares uporabljam že od nekdaj in ob najbolj vsakodnevnih obveznostih. Najljubši del pa mi je bil, ko sem se naučila ustvariti licenco ob svoji lastni fotografiji in ko sem spoznala, kolikokrat sem bila že v prekršku ob kopiranju raznoraznih fotografij in datotek. Največ časa sem posvetila ravno samem razmišljanju o uporabi IKT v bodočem poklicu in o mojih izkušnjah s to tehnologijo, da sem lahko spisala dva kratka odstavka. Menim, da sem projektno nalogo dobro opravila, saj sem sledila navodilom in se poglobila v pisanje. Vso pridobljeno znanje mi bo prav prišlo tako tekom študija, kot tudi v bodočem poklicu, ko bom otroke seznanjala s pravilno uporabo tehnologije. Menim, da je bila učna snov zelo korektna in uporabna, zato projekta ne bi spreminjala.

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost