Slikovno gradivo: rastrska in vektorska grafika (na temo varnost na spletu)

Samorefleksija

Projekt mi je bil zelo zanimiv. Pravzaprav sem se na novo naučila  skoraj vse. Zelo mi je bilo zanimivo, da je kakovost slike čisto v redu, tudi ko jo stisnemo na 80%. Prav tako sem uživala v ustvarjanju v programu Inkscape. To znanje mi je bilo še posebej všeč, ker sem si program namestila že veliko prej, pa ga nisem znala uporabljati.

Če bi imela več časa, bi se bolj potrudila z vektorsko grafiko in poskušala oblike bolje oblikovati – s tem mislim, da bi kroge naredila lepše in da bi bile krivulje v vozliščih bolj gladke.

Največ časa mi je vzelo urejevanje v Inkscapu, saj sem imela slovensko verzijo in se nisem najbolje znašla  z drugačnimi ukazi. Tudi postavitev je bila drugačna, zato sem kar nekaj časa potrebovala, da sem se spoznala s programom (zelo smešno se mi je zdelo, ko sem 20 minut potrebovala, da sem ugotovila s katerim orodjem moram obrisovati lik – že od začetka sem uporabljala pravega, le nek drug gumb sem ponesreči pritisnila zraven, kar mi je povzročalo nezaželene posledice).

Izvirnost in smiselnost slik se mi zdi zelo dobra, saj sem se z idejami zelo potrudila, prav tako pa sem ob fotografiranju zelo uživala in se nasmejala s sošolkami, ki so mi pomagale. Potrudila sem se tudi s posnetki zaslona pri demonstraciji postopka, saj sem jih uredila v PhotoScape-u in označila posamezne ukaze in orodja. Pridobljeno znanje se mi zdi zelo pomembno. Skrčevanje slik mi bo pomagalo privarčevati prostor na računalniku. Ustvarjanje vektorske grafike pa mi odpira širok svet domiselnih grafik in ikon, ki jih bom lahko uporabila in bodo prijetne za učence. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč kreativno ustvarjanje in možnost razvijanja domišljije. O tem področju nisem nikoli razmišljala kreativno in mi je všeč, da sem dobila možnost, da razvijam svoje ideje na čim bolj različnih področjih. Najmanj pa mi je bila všeč uporaba programa Inkscape, vendar to le zato, ker sem potrebovala kar nekaj časa, da sem ugotovila njegovo delovanje. Pri definiciji samega projekta ne bi spremenila nič, včasih pa se vprašam, zakaj smo vektorsko grafiko izrisovali lastnoročno, ko lahko programi naredijo to samodejno. Vendar se mi ne zdi problem, da sem se izurila tudi v tem, povrh pa sem delal tudi na vztrajnosti in potrpljenju😊.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost