SLIKOVNO GRADIVO (RASTRSKA IN VEKTORSKA GRAFIKA)

Pri projektni nalogi sem preko fotografij predstavil tematiko varovanja osebnih podatkov in varnosti na spletu. Zajel sem dve rastrski fotografiji in ju smiselno obdelal. Izdelal sem tudi lastno vektorsko grafiko.

Rastrska fotografija 1

Neobdelana fotografija

Vdor hekerjev by NP is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Obdelana fotografija

Hekerji na delu by NP is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Rastrska fotografija 2

Neobdelana fotografija

Zasebni podatki by NP is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Obdelana fotografija

Varuj svoje zasebne podatke by NP is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Vektorska slika

Vektorska slika (varnost na spletu) by NP is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija in samovrednotenje

  • S pomočjo projekta sem pridobil precej novih znanj. Naučil sem se, kako uporabljati programa PhotoScape X za obdelavo rastrske fotografije in Inkscape za izdelave vektorske slike.
  • Če bi imel več časa, bi bolj raziskal vse funkcije obeh programov in bi bili rastrski fotografiji in vektorska slika bolj urejene in bolj atraktivne. Bolj natančno bi tudi obrazložil vse postopke obdelave fotografij.
  • Največ časa sem posvetil izdelavi vektorske slike, saj se mi to zdi precej zahtevno in se ne znajdem najbolje v programu Inkscape.
  • Menim, da naloga v grobem ustreza kriteriju. Seveda je veliko komponent, ki bi se jih dalo izboljšati, vendar gledano celostno sem zajel zahtevane elemente. Najtežje za realizacijo mi je bilo sproti delati posnetke zaslona in si zapisovati postopke izdelave rastrske in vektorske slike, saj je bilo zelo časovno potratno.
  • Pridobljeno znanje bo zame koristno že tekom študija in potem v učiteljskem poklicu ter tudi v vsakdanjem življenju. Naučil sem se namreč urejati rastrske slike in izdelati vektorsko grafiko. To mi bo koristilo pri izdelavi različnega učnega gradiva in podobno.
  • Najljubše mi je bilo urejati rastrski fotografiji, saj je enostavno, a je učinek po obdelavi velik. Najmanj mi je bilo všeč delanje posnetkov zaslona in pisanje postopkov obdelave.
  • Spremenil bi to, da bi se preverjanje, ali smo mi res avtorji slik, izvedlo na drugačen način kot s posnetki zaslona in pisanjem postopkov.
(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost