LICENCE V INFOGRAFIKI

Pri četrti projektni nalogi sem ustvarjala infografiko v programu Canva. Ker sem si pa projektne naloge izbrala avtorske pravice in licence, sem se odločila, da bom z infografiko predstavila pomen znakov pri uporabi licenc Creative commons.

infografika creative commons by snezak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

infografika v obliki pdf dokumenta by snezak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

POSTOPEK DELA S POSNETKI ZASLONA

Najprej sem si v Canvi pod zavihkom izdelek > predlogi izbrala enega, ki mi je bil najbolj všeč in začela z menjavanjem že obstoječih elementov s tistimi, ki so bili všeč meni. Na zgornji sliki sem torej med elementi > grafike poiskala creative commons ter nekaj grafik vstavila v nastajajočo infografiko.

postopek vstavljanje grafik by snezak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V naslednjem koraku sem se odločila za spreminjanje barv, kar sem našla pod zavihkom izdelek > slogi > barvne palete. Ko sem se odločila za paleto, pa sem lahko poljubno izbirala tudi vsako barvo posebej.

postopek izbiranje barv by snezak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za tem sem se lotila spreminjanja pisav, kar sem našla v zavihku izdelek > slogi > kompleti pisav in si izbrala tistega, ki se mi je zdel najbolj primeren.

postopek izbiranje pisav by snezak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V naslednjem koraku sem se lotila pisanja besedila (torej vsebine) in na koncu še prilagodila velikost pisave,

debelino …

postopek pisanje vsebine by snezak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za konec sem prilagodila vse grafike, poskrbela, da so bili razmaki enakomerni in dokončno estetsko uredila infografiko.

postopek urejanje by snezak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se naučila bolje uporabljati Canvo, spoznala sem njene funkcije, ki jih prej še nisem znala uporabljati. Če bi imela več časa, bi se njaverjetneje še malo bolj ‘igrala’ z različnimi postavitvami, barvami, pisavami, saj bi gotovo odkrila kaj, kar bi izgledalo bolje. Največ časa sem posvetila izbiranju in spreminjanju barv, saj sem si res želela, da bi do izraza prišle tiste stvari, ki se mi zdijo pomembnejše. Moje delo se mi zdi primerno opravljeno glede na kriterije ocenjevanja, saj sem vključila vse, kar naloga od mene zahteva. Pri projektu mi je bilo njaljubše ustvarjati v Canvi, saj mi je bila ta aplikacija že od prej všeč in sem ponovno dobila možnost, da z njo nekaj ustvarim, zato ne vidim nobene ‘najmanj ljube stvari’, ki bi jo mogla narediti pri tem projektu. Pri definiciji projekta nebi spremenila ničesar, saj so se mi vse stvari, ki sem se jih naučila zdele uporabne in koristne.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost