3. projektna naloga – infografika

Izdelovanje digitalnih vsebin – Avtorske pravice in licence: Razumeti avtorske pravice in licence, ki veljajo za podatke, digitalne informacije in vsebin.

Kako predstaviti otroku licence in avtorske pravice?

Video

Infografika by Sara is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

PDF format

Infografika PDF by Sara is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Uporabljeni programi, aplikacije, orodja, viri

  • canva
  • inkscape
  • orodje za izrezovanje
  • povezanost na predvanja in vaje iz ikt

Refleksija in samovrednotenje

Pri realizaciji projektne naloge sem ponovila, kar smo na vajah delali. Ob izdelavi projekta sem utrdila znanje o uporabi canve in izdelavi infografike. Za izdelavo projekta sem imela na razpolago dovolj časa. Izdelek se mi zdi kar dobro narejen, čeprav verjetno bi lahko bil boljši.

Sledila sem navodilom in upoštevala sem napotke, ki so mi bili dani. Vložila sem tudi nekaj truda, zato menim, da je to delo vseeno nekam dobro narejeno. Ni bilo elementa kriterija, ki bi mi bil posebno najtežji, vendar mi je bilo zamudno to, da sem morala objaviti postopke dela urejanja. Največ časa sem zamudila pri opisih postopka, saj je to terjalo nekaj premisleka kako lepo in razumljivo to napisati.

Pridobljeno in utrjeno znanje mi bo zelo koristno v nadaljnem, saj bom lahko tako sama izdelovala izdelke infografike za otroke. Tekom študija mi bo tudi lahko koristilo pri izdelavi projektov.

Najbolj me je naudušilo iskanje in postavljanje slikic ob tekst, tudi če ni bilo lahko, saj nisem dobila usega želenega. Najmanj pa mi je leglo pisanje postopka izdelave, vendar mi vseeno koristi za nadaljni poklic. Po mojem mnenju so bila navodila projekta v celoti pravilno in primerno sestavljena, zlahka uresničljiva.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost