VARNOST NA SPLETU (3. projektna naloga)

Pri tretji projektni nalogi sem ustvarila infografiko (izobraževalni plakat) na temo varnost na spletu. Izbrala sem si podtemo za moj plakat in sicer lažne spletne trgovine. Zdi se mi pomembno, da znamo lažne spletne strani prepoznati in zato sem izdelala izobraževalni plakat, ki vsebuje glavne točke, kako prepoznati lažne spletne trgovine. Za izdelavo sem uporabila program Canva.

POSTOPEK IZDELAVE

V Canvi sem pod zavihkom ustvari nov izdelek izbrala možnost plakat. Nato sem si iz podanih predlog izbrala tisto, ki mi je najbolj ustrezala.

Postopek izdelave1 by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Na izbrani predlogi sem odstranila vse nepotrebne dodatke in ji dodala svoje besedilo, ki sem ga predhodno pripravila. Dodala sem tudi okvirček in besedilo pod naslovom.

Postopek izdelave2 by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Besedilo sem poravnala in zamenjala sem tudi barve. Barva ozadja mi je bila zelo všeč, zato je nisem spreminjala, spremenila pa sem barvo v krogih in sicer na ozadju kontrastno barvo.

Postopek izdelave3 by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Dodala sem tudi nekaj grafik, ki sem jin našla pod zavihkom elementi. Tu sem napisala nekaj ključnih besed in pojavile so se mi sličice na to temo. Izbrala sem grafike, ki so ustrezale moji izbrani temi.

Postopek izdelave4 by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Za konec sem spremenila še pisavo ter uredila razmik med vrsticami in črkami besedila in naslovov. Na dnu strani sem dodala tudi licenco, ki sem jo pridobila s programom beta chooser.

Postopek izdelave5 by P77 is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

SAMOREFLEKSIJA

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se kaj pomeni infografika in kako jo ustvariti. Bolje sem tudi spoznala program Canva in se v njem naučila oblikovati izobraževalni plakat.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Pri projektni nalogi ne bi spremenila ničesar, saj menim, da sem izbrala dobro temo in zanjo našla tudi primerno vsebino. Pri pripravi besedila sem se res potrudila, prav tako pa tudi pri izdelavi izobraževalnega plakata.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila pripravi besedila, ki sem ga vključila v infografiko ter poravnavi besedila.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Menim, da sem projektno nalogo dobro opravila, saj sem si za njo vzela precej časa in naredila vse zahtevano.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Znanje o izdelavi infografike mi bo prišlo zelo prav na moji poklicni poti, saj bom izobraževalne plakate lahko vključila v pouk in mi bodo v veliko pomoč pri poučevanju.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Projekt mi je bil zelo všeč, saj sem lahko oblikovala plakat po lastnih željah.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Ničesar.
(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost