Uporaba fotoaparata

V svojih projektnih nalogah sem vsakič omenil fotoaparat, njegovo uporabnost ali pa navodila za uporabo. Toda nikoli nisem dejansko pokazal, kako se fotoaparat dejansko uporablja. V ta namen sem posnel kratek videoposnetek, ga uredil z aplikacijo Shotcut, in mu dodal naloge. Videoposnetek prikazuje, da je bolje uporabiti kvalitetnejšo napravo za zajem fotografije, kar pride prav pri najrazličnejših nalogah v šoli. V videu predstavim tudi nekatere nastavitve fotoaparata in pogoje, za katere moramo poskrbeti, da bo naša fotografija čim boljša in pomenljiva (neodsevno ozadje, odstranimo predmete, ki so v napoto ipd.).

Namen videoposnetka je učitelje in učence, ki so oboji ciljna publika, navdušiti nad ustvarjanjem digitalnih vsebin s fotoaparatom. Želim sporočiti, da se je vredno potruditi za kvaliteten izdelek.

Cilji:

  1. Predstaviti korake pri uporabi fotoaparata.
  2. Pokazati različne nastavitve.
  3. Prepričati publiko, da je kvaliteta pomembna.

Videposnetek:

Uporaba fotoaparata: interaktivni videoposnetek by Kavka is licensed under Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International

Viri pri videoposnetku

V videoposnetek sem dodal glasbeno podlago in nekatere zvočne efekte.

Glasbeno podlago sem dobil na spletni strani Pixabay, ki ponuja zastonj glasbo z licenco CC0. Uporabil sem skladbo Waterfall, ki jo je objavil uporabnik RomanSenykMusic.

Zvočne efekte sem pridobil na spletni strani Freesound, ki prav tako ponuja zastonj zvočne efekte in posnetke z licenco CC0.

Uporabil sem zvočne posnetke za idejo, “nope“, “wow“, zvok fotoaparata, “hmm” in “Yeah“.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost