Interaktivni videoposnetek – varnost na spletu

Pripravila sem interaktivni videoposnetek na temo varnost na spletu. Sprva sem s programom Canva izdelala interaktivni videoposnetek na izbrano temo. Nato sem ga s h5p vtičnikom v Arnes spletu dopolnila v interaktivni video.

V videoposnetku je na kratko obrazloženih 6 nasvetov za varno uporabo spleta. Ob razlagi sem naredila naloge, treh različnih tipov, s katerimi preverijo, če so mojo razlago razumeli. Na koncu je tudi kratek povzetek celotnega videoposnetka, s katerim še enkrat ponovijo že vse slišano.

Ciljna publika so učenci razredne stopnje, ki so ravnokar obravnavali to vsebino in bodo lahko s tem interaktivnim videom ponovili snov in utrdili znanje. To je tudi cilj mojega videoposnetka in da z njim dokončno osvojijo osnove varne rabe interneta.

INTERAKTIVNI VIDEOPOSNETEK:

Interaktivni video © 2023 by Hana is licensed under CC BY-NC-SA 4.0 

UPORABLJENA ORODJA:

Za začetno ustvarjanje videoposnetka, sem uporabila spletno stran Canva.

Interaktivni videoposnetek sem ustvarila z odprtokodnim orodjem za ustvarjanje interaktivnih vsebin s HP5.

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

V tej projektni nalogi sem se naučila zares uporabne stvari, saj znam sedaj izdelati interaktivno multimedijsko predstavitev in to mi bo prišlo prav na mnogih področjih, saj bom v času študija in kasneje potrebovala veliko različnih programov, da bom lahko otroke spodbudila, da bi obravnavano snov preverili in obravnavali na različne načine. Verjamem, da bi jim bil tak pristop v veselje, ker je to nekaj nevsakdanjega.

Če bi imela več časa, bi zagotovo izdelala še kakšno nalogo več, se bolj poglobila v sličice, napise in ozadja ter verjetno omejila možnosti ponovitve poskusov.

Največ pozornosti sem posvetila urejanju in temu, da bo predstavitev na koncu funkcionirala, da bodo vsi gumbi delovali in da bodo na pravih mestih.

S končnim izdelkom sem zadovoljna, saj sem sledila navodilom in menim, da je naloga opravljena solidno.

Najljubše mi je bilo ustvarjanje lastnih nalog in končni klik, ko sem preizkusila in videla, da vse deluje. Ni pa mi všeč, da se izdelek ne shranjuje sproti in se mi je vmes izbrisal in sem morala začeti od začetka.

V celoti projekta ne bi spreminjala, saj je naloga ustrezno zastavljena in navodila so jasno podana.

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost