VARNO NA DRUŽABNIH OMREŽJIH – infografika

Socialna omrežja so del našega vsakdana. Imajo jih otroci, starši, sestre, babice, dedki tudi hišni ljubljenčki. Zato hitro pozabimo ali pa sploh ne vemo kakšne nevarnosti nam ta prinašajo.

Velikokrat imamo občutek, da je naš profil na socialnih omrežjih zelo zaseben, zato objavljamo, kje se nahajmo, kje živimo, kaj počnemo, ker sploh ne pomislimo koliko različnih ljudi to vidi.
Pozabljamo tudi, da vsi ljudje na socialnih omrežjih niso tam iz istih namenov kot mi, kar je deljenje lepih spominov na platformo, ampak, da izkoristijo mlade naivne ljudi.
Zato sem ustvarila infografiko “kako ostati varen na socialnih omrežjih”

INFOGRAFIKA:

kako ostati varen by Zala Gorjak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

USTVAJRANJE INFOGRAFIKE:

Najprej sem izbrala predlogo, ki mi je bila všeč

izbira predloge by Zala Gorjak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem se lotila spreminjanja besedila in sproti sem odstranila tudi vse grafike katere bom zamenjala z drugimi.

dodajanje besedila by Zala Gorjak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Potem sem odprla zavihek elementi in v iskanje vtipkala to kar sem iskala za grafike. Za prvi kvadratek sem iskala pod geslom “profil”, za drugo grafiko pod “neznanci” vendar so bile na voljo le grafike za pro verzijo, zato sem iskala pod “ljudje”. Tretjo sem našla pod “geslo” in četrto pod “instagram”

dodajanje grafik by Zala Gorjak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Šele ko sem dodala vse slike sem se odločila spreminjati barve besedilnih okvirčkov, da bodo ti skladni med sabo in slikami. Malo sem si pomagala z barvnim kolesom vendar sem ugotovila, da je boljše če izberem med barvami, ki mi jih Canva ponudi na podlagi grafik, ki sem jih izbrala.

spreminjanje barv by Zala Gorjak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Spremenila sem še font besedila na nekaj nežnejšega saj se mi je zdelo vse skupaj preveč “glasno”. To pisavo sem že uporabljala, zato sem jo pod fonti poiskala.

spreminjanje fonta besedila by Zala Gorjak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ko sem želela prenesti pdf, sem ugotovila, da sta v sami predlogi infografike dva pro elementa, zato sem nakoncu te odstranila, in dodala črte na levo ter na vrh in dno.

dodajanje črt by Zala Gorjak is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Kot literaturo sem uporabila spletno stran Safe.si

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE:

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Novega znanja nisem pridobila prav veliko, saj Canvo že zelo dobro poznam. Tudi o varnosti na spletu vem veliko. Je pa zabavno spet delati v Canvi.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Verjetno bi se lotila bolj kompleksne infografike v katero bi vključila več elementov, ampak sem tudi s svojim izdelkom zadovoljna.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila izbiri barv za besedilna polja, ker sem si res želela da bi se skladala s slikami.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Menim, da sem delo dobro opravila, saj sem sledila vsem navodilom, tudi sama infografika se mi zdi dobro narejena.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Canva je zelo priročno orodje za ustvarjanje predstavitev, infografik, zloženk, tako da obstaja veliko načinov za uporabo tega znanja. Menim, da bo ustvarjanje podobnih infografik na moji poklicni poti še zelo priročno.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je definitivno bilo delo s Canvo, saj menim da j ezelo dober program. Najmanj ljubšega dela pa pri tem projektu nimam.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Nič. Zdi se mi dober tak kot je.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost