Varnost na spletu – interaktivni videoposnetek

Na izbrano temo varnost na spletu, sem pripravila interaktivni video. Najprej sem na spletni strani Canva izdelala izobraževalno predstavitev. Nato sem s programom Audacity posnela še zvočno podlago, ki sem jo potem uredila in vstavila v Canvo. Vse skupaj sem na koncu dopolnila v interaktivni video s H5P vtičnikom na Arnes spletu.

V interaktivnem videoposnetku sem želela predvsem učencem razredne stopnje podati nekaj nasvetov, kako varno uporabljati spletna omrežja. Da preverim, če so mojo razlago tudi razumeli, sem jim sestavila še nekaj interaktivnih nalog, na koncu pa sem dodala še kratek povzetek, v katerem je zajeta vsebina celotnega videoposnetka. Sestavila sem interaktivne naloge različnih tipov, z namenom da bo video za učenca tem bolj zanimiv.

Interaktivni video

Interaktivni video by Keti is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Uporabljena orodja

Kot začetni korak pri ustvarjanju videa sem uporabila spletno stran Canva.

Nato sem uporabila program Audacity za zvočno podlago.

Z orodjem za ustvarjanje interaktivnih vsebin H5P, pa sem ustvarila končni interaktivni video.

Refleksija in samovrednotenje

Pri tej projektni nalogi sem izdelala svojo prvo interaktivno multimedijsko predstavitev, sam projekt me je naučil zelo uporabnih stvari in menim, da mi bo osvojeno znanje prišlo prav tudi v prihodnje. Za učence je taka vrsta aktivnosti zelo zabavna in poučna, zato bom interaktivne videoposnetke tudi prakticirala kot bodoča učiteljica.

Če bi imela več časa bi definitivno več časa namenila samemu sestavljanju interaktivnih nalog ter iskanju primernega slikovnega gradiva.

Največ časa sem porabila pri izdelavi interaktivnih nalog ter funkcionalni umestitvi le-teh v sam video.

Z končnim izdelkom sem zelo zadovoljna, menim da sem sledila vsem smernicam ter da sem zajela vse, kar interaktivni video potrebuje.

Najljubše pri tem projektu mi je bilo samo ustvarjanje interaktivnih nalog ter ustvarjanje v Canvi. Edino, kar mi ni bilo všeč je, da sam program ni sproti shranjeval nalog, zato si moral celoten izdelek narediti naenkrat, kar ti vzame veliko časa.

Te projektne naloge ne bi spreminjala, je nekoliko obsežna, vendar je za nas bodoče učitelje zelo uporabna. Navodila so bila jasno podana, v spletni učilnici smo imeli tudi video za pomoč kako uporabljati orodje H5P, kar je bilo zelo koristno.

Avtorica: Keti

Mentorica: asist. dr. Alenka Žerovnik

Nosilka predmeta: doc. dr. Irena Nančovska Šerbec

Smer študija, predmet, letnik: razredni pouk, informacijsko-komunikacijske tehnologije v izobraževanju, 1. letnik

Univerza in članica: Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta

Datum: 21.maj 2023

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost