Infografika varno geslo

Geslo ima na internetu in pri uporabi različnih naprav zelo pomembno vlogo. Z geslom zaklenemo in onemogočimo dostop do svojih naprav in lastnine na internetu: profili na družabnih omrežjih, uporabniški računi na spletnih straneh, dostop do aplikacij, dostop do mobilnega telefona itd. Da bo geslo resnično varno, je treba upoštevati nekaj pravil. Geslo mora biti pravilno in dovolj dolgo, skrivno, poleg tega pa ga moramo redno menjati. Infografiko sem ustvarila v programu Canva, kjer pa sem predstavila, kako izgleda najbolj varno geslo.

Infografika

Infografika by Lara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Infografika v PDF obliki

Infografika pdf by Lara is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Samorefleksija

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se ustvarjanja v Canvi, katere barve pašejo skupaj, katere pisave so primerne za določene teme, kako vizualno popestriti infografiko…
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa, bi se še bolj poglobila v funkcije, ki jih lahko uporabiš v Canvi, da bi vse skupaj še bolj elegantno izgledalo.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila ustvarjanju te objave, ker je še kar dolgotrajen proces.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Mislim, da mi je infografika zelo dobro uspela, vendar bi si želela, da bi bila sama postavitev na infografiki še bolj natančna in pa da bi se bolj poglobila v samo vsebino infografike.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Infografike bom uporabila pri različnih predstavitvah tekom študija, kakšno bom pa tu pa tam tudi bodočim učencem ustvarila.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo ustvarjanje v Canvi, saj se mi zdi zelo dober program v katerem si lahko ekstremno kreativen in poustvariš vse kar ti srce poželi. Najmanj mi je bilo všeč pisanje postopka samega ustvarjanja, saj je kar dolgotrajen proces.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Definicija projekta je po mojem mnenju popolna.
(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost