Infografika: Avtorske pravice in licence

infografika_avtorske pravice in licence by Celinka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Izdelala sem infografiko, ki predstavlja različne licence in kakšne omejitve spremljajo vsako. Delo, ki je opremljeno z ustrezno licenco je dobro zaščiteno in preprečuje plagiatorstvo.

Infografiko sem ustvarila v programu Canva.

Med elementi sem poiskala tistega, ki mi je bil najbolj všeč, in ki sem ga želela uporabiti v infografiki ter mu spemenila barvo in velikost ter položaj.

Infografika krogi by Celinka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Poskrbela sem za to, da sem izbrala pisavo, ki je berljiva in uredila besedilo tako, da je delovalo kot celota.

Infografika besedilo by Celinka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Izbrala sem barve, ki lepo pašejo skupaj in nisem izbrala nobene, ki bi bila preveč poudarjena in bi spremenila fokus infografike.

Infografika barve by Celinka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Kot vire sem uporabila: spletno stran Arnes.si ter spletno publikacijo: Umetnost in avtorska pravica

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? V projektu sem se naučila, katera načela oblikovanja obstajajo in jih upoštevala pri izdelavi svoje infografike. Naučila sem se, kako uporabiti program Canva, ki je vsestranski program za ustvarjanje gradiva.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Svojega dela ne bi spreminjala, ker mi je končni izdelek zelo všeč in se mi zdi, da ga ni treba popravljati.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila izdelavi plakata, da sem upoštevala čim več načel oblikovanja.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Zdi se mi, da mi je izdelek dobro uspel, da je primeren za učence na razredni stopnji. Na njem ni preveč informacij in ni kaotičen.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Izdelovanje plakatov je zelo pomembna veščina, saj lahko na ustvarjalen in izviren način predstavimo snov učencem in izdelamo lastno gradivo, ki lahko služi vrsto let.
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo sestavljati plakat, saj je končni izdelek zelo lep.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Ničesar ne bi spreminjala.
(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost