Infografika – SPLETNO NASILJE

Spletno nasilje je v današnjih časih zelo razširjen pojav. Izvajajo ga tako mlajši kot tudi starejši, sami pa smo lahko udeleženi kot žrtve ali celo povzročitelji.

Pomembno je, da proti nasilnežu nikoli ne ukrepamo z nasiljem, pač pa se potrudimo nasilna dejanja prijaviti na za to pristojne organe.

V namen spoznavanja različnih oblik spletnega nasilja, sem pripravila infografiko, ki prikazuje nekaj različnih vrst nasilja na spletu.

IZDELEK:

Spletno nasilje by Eva T. is licensed under CC BY-NC 4.0

POSTOPEK IZDELAVE:

  1. Najprej sem se odločila za temo infografike in idejo vpisala v razdelek za iskanje pod opcijo ”izdelek”. Odločila sem se za eno izmed fotografij in ji dodala naslov s pomočjo opcije ”besedilo”

1. korak by Eva T. is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. Nato sem dodala novo stran, si ponovno izbrala fotografijo, ki bo vidna v ozadju in ji s pomočjo opcije ”besedilo” dodala tudi tekst.

2. korak by Eva T. is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

3. Za zadnjo stran sem se odločila s funkcijo ”besedilo” dopisati definicijo spletnega nasilja, ter na koga se lahko obrnemo v primeru, da naletimo na podobno situacijo. Ponovno sem si izbrala fotografijo ozadja in ji dodala besedilo.

3. korak by Eva T. is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

SAMOREFLEKSIJA:

Pri tej projektni nalogi sem se naučila ustvariti infografiko v programu Canva, česar do sedaj še nisem počela.

Če bi imela več časa bi dodala več različnih barv in več strani, ter uporabila bi več funkcij. Največ časa sem posvetila sami postavitvi besedila in izgledu plakata. Prav tako je bilo težko izbrati le ključne informacije, saj je tema precej obširna.

Glede na to, da sem takšen tip naloge delala prvič, sem precej zadovoljna z izdelkom. Na svoji karierni poti bom svoje novo pridobljeno znanje brezdvomno uporabila, saj je to zanimiv način predstavitve učne vsebine otrokom, lahko pa bi plakate izdelovali tudi sami.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost