Interaktivni video na temo piškotkov

Piškotki video by NiPiKaPa is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Predstavitev videa Piškotki

Z videom sem otrokom 5. razreda želela približati temo piškotkov, s katerimi se dnevno srečuje skoraj vsak. Tudi sama do tega semestra nisem vedela kaj pravzaprav počnejo in kakšen je njihov namen. Prav tako se mi zdi takšno zanje pomembno za varnejšo uporabo interneta. V videu, ki sem ga uredila v Shotcut-u, sem najprej razložila kaj sploh so piškotki. Nato sem predstavila vrste piškotkov in povedala na katere morajo biti pozorni. Nazadnje pa sem povedala še nekaj priročnih napotkov in kje ter kako se lahko le-te namesti po lastnih željah. To sem tudi pokazala z screen recordom svojega računalnika. Uporabila sem aplikacijo Coolcam, ki sicer pusti watermark, vendar je zelo prijazna za uporabo. Na koncu videa sem vstavila tudi stop motion animacijo, ki sem jo naredila v aplikaciji Canva. V video sem vključila tudi interaktivne naloge, ki sem jih naredila s h5p Interactive video. Naloge niso pretežke, vendar povzamejo to kar sem razložila v videu.

Samorefleksija

pri tem videu sem se naučila ogromno novega – naučila sem se uporabljati aplikacijo Shotcut. Že nekaj let namreč si želim narediti različne videe, pa nisem znala uporabljati aplikacije. Prav tako sem se naučila, da je za idejo vide potrebno nekaj več kot le hiter brainstorm.

Če bi imela več časa bi poskusila še kaj narisati, tako da ne bi bil samo posnetek mojega obraza. Želela bi se naučiti aplikacije, kjer lahko ustvarjaš risanke (ko ti pokaže prejšnje scene, tako da lahko narišeš naslednjo).

Največ časa sem posvetila interaktivnim nalogam, saj sem si v prvotni ideji zamislila, da bom vse naloge dala na konec, zato sem prehode med videi naredila kratke. Ker pa sem se prepozno spomnila, da je na koncu še povzetek, mi je kar nekaj preglavic povzročalo umeščanje interaktivnih nalog v pravi čas.

Menim, da bi se lahko za idejo videa in tudi samo izvedbo bolje potrudila, zato tudi ne pričakujem dobre ocene. Vendar pa se mi vseeno zdi, da sem z časom, ki sem si ga namenila za to projektno nalogo, naredila kar najbolje.

Interaktivne naloge so se mi zdele še posebej zanimive, zato ker jih bom lahko dobro uporabljala v svoji karieri – sicer verjetno šele pri starejših razredih ali pa morda kot skupinsko vajo v nižjih razredih. Zdi se mi, da je tehnologija učencem vedno bližja, zato jih moramo motivirati tudi s tem in jih naučiti, kako se jo uporablja varno.

Projekt mi je bil zanimiv, a hkrati zelo stresen. Želim si, da bi imela več časa, a z vsem ostalim študijskim delom, si ga težko vzamem. Urejanje videa mi je bil kar velik zalogaj, saj smo na vajah omenili le lepe prehode med videi. Želela bi si več znanja pri uporabi teh aplikacij, vendar vem, da bi potem še bolj komplicirala in bi imela še manj časa. Ob drugačnih okoliščinah (ko bi imela več časa), bi bil projekt zares pravo razvedrilo.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost