Interaktivni posnetek: Avtorske pravice in licence

Avtorske pravice by Celinka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Interaktivni video govori o avtorskih pravicah in licencah (katere poznamo in čemu je katera namenjena). Posnetek je namenjen učencem druge trijade in vsem ostalim, ki jih zanimajo tovrstne vsebine.

Posnetek sem izdelala v programu Shotcut, pomagala pa sem si še s sistemom Google drive, zvočne posnetke pa sem posnela v aplikaciji Voice Memos na telefonu in jih s pomočjo Wetransferja presnela na računalnik.

Video sem v programu Shotcut sestavila na časovnici, kjer lahko dodajaš zvočne in video steze, režeš dele, ki jih ne želiš vkljušiti v posnetek.

video časovnica by Celinka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Na levi strani se nahaja seznam predvajanja, kjer so vse datoteke z video ali zvočno vsebino, ki sem jih vlkjučila v posnetek.

video seznam predvajanja by Celinka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ko sem bila zadovoljna s končnim izdelkom, sem video shranila in izvozila na svoj računalnik. Finkciji z to se nahajata v zgornji vrstici progama.

video shrani in izvozi by Celinka is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Kot vire sem uporabila: spletno stran Arnes.si ter spletno publikacijo: Umetnost in avtorska pravica

  • Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu? Naučila sem se kako ustvariti in zmontirati video, ter ga predelati v interaktivno gradivo.
  • Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a … Če bi imela več časa, bi se bolj posvetila snemanju in montiranju posnetka, ker se mi zdi, da so v njem pomanjkljivosti, ki bi jih rada odpravila. Bolj bi premislila tudi o načinu, kako bi posnela video.
  • Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj? Največ časa sem posvetila snemanju in montaži saj sem video kar nekajkrat popravljala.
  • Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja? Zdi se mi, da izdelek ni najboljši, da bi bilo dobro kaj popraviti/izboljšati.
  • Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti? Pridobljeno znanje bom uprabila pri snemanju kakega svojega videa, ki ga bom posnela z učenci, morda bom pripravila kako gradivo za učence…
  • Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj? Najljubše mi je bilo, ko sem obljavila posnetek na Arnes video, čeprav morda ni bil popoln.
  • Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši? Spremenila ne bi ničesar.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost