Nevarnost spletnih videoiger – interaktivni videoposnetek

V spodnjem videoposnetku je razlaga, kako se lahko zaščitimo med igranjem spletnih videoiger, na kaj moramo biti pozorni preden začnemo igrati in kakšne kazni lahko doletijo tiste, ki pravila igre in spletnega bontona kršijo.

Namen videa je, da se na zanimiv in drugačen način spoznamo z uporabo videoiger in da se zavedamo, kakšne nevarnosti pretijo ob nepravilni ali nezaščiteni uporabi le-teh. Video je namenjen tako otrokom kot tudi odraslim in ostalim, ki si želijo na zanimiv način spoznati načine in možnosti zaščite med igranjem ter pravilnega postopanja ob kršitvi pravil.

Interaktivni videoposnetek – Nevarnosti spletnih videoiger by Nina is licensed under CC BY 4.0

Za izdelavo videa sem uporabila program Canva.

Najprej sem uporabila vektorsko grafiko za začetni zaslon ter dodala še nekaj grafik iz razdelka Elementi.

Nato sem dodala 3 videoposnetke, ki so vključevali posnetke zaslona, na katerih sem prikazala različna orodja aplikacije oziroma videoigre. Videoposnetke sem uredila tako, da sem jih naložila na Canvo in nato vpeljala v sam izdelek.

Prehode med posameznimi deli sem naredila s pomočjo razdelka Animacija ter tako omehčala prehode med deli posnetkov.

Za konec sem dodala še zaključno stran, kjer sem dodala grafiko iz razdelka Elementi in napisala letnico kreiranja in avtorja. Samo zaključno stran sem obarvala s pomočjo razdelka Barva.

Kaj sem se novega naučil/a v tem projektu?

V tem projektu sem se naučila uporabljati dodatna orodja v Canvi – urejanje in izdelava videoposnetka. Poleg tega sem se naučila dodajati interakcijske točke skozi video. Naučila sem se kako uporabiti več vrst interakcijskih točk in kako jih izdelamo primerno za otroke – pozitivne povratne informacije in lahka vprašanja oziroma nazorni ter direktni odgovori.

Če bi imel/a več časa, bi dodal/a, spremenil/a, izboljšal/a …

Če bi imela več časa bi dodala še nekaj več interakcijskih točk, saj se mi sama ideja interakcij zdi zelo zabavna tako zame kot osebo, ki jih naredi, kot tudi za posameznika, ki jih rešuje oziroma s tem spoznava nove stvari in hkrati sproti preveri svoje pridobljeno znanje.

Kateremu delu si posvetil/a največ časa in zakaj?

Največ časa sem posvetila izdelavi samega videoposnetka. Potrebovala sem veliko časa, slik in videov, da se je posnetek izšel tako kot sem si želela, da se. Bilo je težko poleg tega dodajati še ustrezno glasbo oziroma zvočni posnetek govorjenja.

Kako ocenjuješ svoje delo glede na dan kriterij ocenjevanja?

Menim, da sem delo opravila dokaj dobro. Sam projekt mi je vzel precej časa, a sem se posvetila temu da so interakcije smiselne in raznolike, kot so to zahtevala navodila.

Kje in kako bom lahko pridobljeno znanje uporabil/a tekom študija in na svoji poklicni poti?

Pridobljeno znanje bom lahko uporabila v vseh starostnih skupinah, saj so interakcijske naloge primerne za vsa leta, predvsem zato, ker se lahko težavnost vprašanj, nalog, izzivov in odgovorov zelo razlikujejo glede na razvitost in potrebe otrok. Menim, da bom lahko velikokrat uporabljala interakcijske naloge tudi zato, ker so lahek način sprotnega preverjanja znanja pri otrocih ter nekakšna lažja oblika razumevanja snovi na drugačen način, kot le v obliki frontalnega pouka.

Kaj mi je bilo pri projektu najljubše in kaj najmanj?

Pri projektu mi je bilo najbolj všeč dodajanje interakcijskih točk. Kljub temu da so mi vzele veliko časa, da sem se sploh naučila oziroma da sem se dobro seznanila s programom h5p, mi je bilo všeč, da sem lahko naloge prikazala tudi na ta način. Sama izvedba učenja v tej obliki se mi zdi zelo zanimiva. Najmanj mi je bila všeč izdelava videa, saj mi je vzelo ogromno časa, prav tako pa nisem imela veliko idej, kaj naj še uporabim za primernost videa.

Kaj bi spremenil v definiciji projekta, da bi bil boljši?

Pri projektu bi mogoče spremenila zahteve oziroma navodila projekta. Kljub temu da so navodila korektna in dobro postavljena, je za en sam projekt veliko. Razumem in se zavedam, da smo pri kliničnih vajah delali vsako stvar posebej in da je bil predlog asistentke, da naredimo video in ko ga imamo narejenega nato dodamo še interakcije, ko se o njih učimo, a se mi zdi, da bi bilo bolje, glede na zahtevnost programa interakcij, da se razdeli v 2 projektni nalogi. Prva izdelava videa in druga izdelava interakcij na že pripravljenem videu, da se osredotočimo le na del interakcij.

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost