VESOLJ─îEK VID ­čîŹ TE NAU─îI UPORABLJATI SPLETNI KVIZ!

┼Żivijo! Vesolj─Źek Vid je spet tukaj z vami, moje leto na Zemlji, pa se je ┼íe kako prehitro obrnilo okoli. Pri┼íel je ─Źas za mojo zadnjo objavo na tem portalu preden zapustim va┼í planet. Obljubljal sem vam prav posebno objavo in tukaj so … navodila za uporabo spletnega kviza Quizizz! ­čśŹ

KAJ PA QUIZIZZ SPLOH JE?

Je spletna stran na kateri najde┼í razli─Źne mo┼żnosti tako za ustvarjanje razli─Źnih kvizov kot tudi za iskanje vsebin, ki so jih ustvarile druge u─Źiteljice in u─Źenci. Zanimiva dejstva, ki jih navajajo na spletni strani – prihranijo lahko kar 3,5 ure u─Źiteljem, dvignejo ocene u─Źencem za 50 % in psihi─Źno pripravijo u─Źence na pisanje testa oziroma izpita.

Omogo─Źajo tako osnovno verzijo kot tudi Quizizz super verzijo za 8 dolarjev na mesec, ki omogo─Źa ve─Źjo paleto funkcij, ki jih lahko uporablja┼í. Vendar je za na┼ío sedanjo rabo ─Źisto dovolj osnovna verzija­čśë.

Prednost, ki pa jo ima tudi osnovna verzija Quizziz: lahko vse kvize pretvori┼í tudi v PDF verzijo. Kako super je to? ­čśŐ

KAJ LAHKO PRIČAKUJEŠ V POSNETKU?

Posnetek je bil ustvarjen v Canvi, v interaktivni posnetek pa nadgrajen s h5p vti─Źnikom. Kaj pa je vsebina posnetka, si lahko prebere┼í v spodnji grafiki.

Vsebina posnetka by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

Sedaj pa zares… Odpri ra─Źunalnik, napni mo┼żgan─Źke in se pripravi, da bo┼í sestavil svoj prvi kviz! ÔşÉ

VESOLJ─îEK VID PREDSTAVLJA: UPORABA SPLETNIH KVIZOV ­čîŹ

Interaktivni videoposnetek – uporaba QUIZIZZ-a by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

Upam, da sem te navdu┼íil, da bo┼í tudi ti uporabljal spletne kvize. ─îe pa se ┼żeli┼í preizkusiti tudi v kvizu, ki sem ga pripravil, se lahko preizkusi┼í na tem linku.

Tako, sedaj pa odhajam na zaslu┼żene po─Źitnice. Upam, da boste tudi po moji zapustitvi tega bloga in planeta si ve─Źkrat ponovili moj moto – Varuj na┼í planet, uporabi splet!

─îe pa te zamika uporaba katerega drugega orodja, lahko vedno preveri┼í druge mo┼żnosti. In ne pozabi! Vedno igraj zabavno in po┼íteno!

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo v┼íe─Ź tudi...

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

Dostopnost