VESOLJČEK VID 🌍 TE NAUČI UPORABLJATI SPLETNI KVIZ!

Živijo! Vesoljček Vid je spet tukaj z vami, moje leto na Zemlji, pa se je še kako prehitro obrnilo okoli. Prišel je čas za mojo zadnjo objavo na tem portalu preden zapustim vaš planet. Obljubljal sem vam prav posebno objavo in tukaj so … navodila za uporabo spletnega kviza Quizizz! 😍

KAJ PA QUIZIZZ SPLOH JE?

Je spletna stran na kateri najdeš različne možnosti tako za ustvarjanje različnih kvizov kot tudi za iskanje vsebin, ki so jih ustvarile druge učiteljice in učenci. Zanimiva dejstva, ki jih navajajo na spletni strani – prihranijo lahko kar 3,5 ure učiteljem, dvignejo ocene učencem za 50 % in psihično pripravijo učence na pisanje testa oziroma izpita.

Omogočajo tako osnovno verzijo kot tudi Quizizz super verzijo za 8 dolarjev na mesec, ki omogoča večjo paleto funkcij, ki jih lahko uporabljaš. Vendar je za našo sedanjo rabo čisto dovolj osnovna verzija😉.

Prednost, ki pa jo ima tudi osnovna verzija Quizziz: lahko vse kvize pretvoriš tudi v PDF verzijo. Kako super je to? 😊

KAJ LAHKO PRIČAKUJEŠ V POSNETKU?

Posnetek je bil ustvarjen v Canvi, v interaktivni posnetek pa nadgrajen s h5p vtičnikom. Kaj pa je vsebina posnetka, si lahko prebereš v spodnji grafiki.

Vsebina posnetka by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

Sedaj pa zares… Odpri računalnik, napni možgančke in se pripravi, da boš sestavil svoj prvi kviz! ⭐

VESOLJČEK VID PREDSTAVLJA: UPORABA SPLETNIH KVIZOV 🌍

Interaktivni videoposnetek – uporaba QUIZIZZ-a by Nikisch is licensed under CC BY-NC 4.0

Upam, da sem te navdušil, da boš tudi ti uporabljal spletne kvize. Če pa se želiš preizkusiti tudi v kvizu, ki sem ga pripravil, se lahko preizkusiš na tem linku.

Tako, sedaj pa odhajam na zaslužene počitnice. Upam, da boste tudi po moji zapustitvi tega bloga in planeta si večkrat ponovili moj moto – Varuj naš planet, uporabi splet!

Če pa te zamika uporaba katerega drugega orodja, lahko vedno preveriš druge možnosti. In ne pozabi! Vedno igraj zabavno in pošteno!

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost