SONČNICA – informativni videoposnetek

2. razred, spoznavanje okolja, TEMATSKI SKLOP: živa bitja

Sončnica by University student is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V informativnem videoposnetku je predstavljena osnovna zgradba mlade sončnice in potek presajanja te iz vrtnega lončka na vrt. Ustvarjen je bil z namenom informirati otroke, predvsem učence 2. razreda, in sicer s ciljem, da bi po ogledu videoposnetka učenci znali sami pravilno presaditi sončnico.

REFLEKSIJA in SAMOVREDNOTENJE:

V tem projektu sem bolj podrobno spoznala orodje Canva in se na novo naučila uporabljati določene možnosti, ki jih ta ponuja. Predvsem je bil zame nov celoten postopek urejanja in izdelave videoposnetka. Če bi imela več časa bi se poskušala še bolj posvetiti celotnemu oblikovanju videoposnetka. Poskusila bi uporabiti oziroma preizkusiti še več orodij in učinkov, ki so na voljo.

Največ časa sem posvetila prav urejanju videoposnetka. Pomembno mi je namreč bilo, da je ta funkcionalen, urejen po kriterijih in primeren za učence 2. razreda osnovne šole. Glede na kriterije tako svoje delo dobro ocenjujem. Kriterije sem namreč uporabila za smernice, kar pomeni, da sem jih med delom poskušala karseda izpolniti.

Menim, da mi bo pridobljeno znanje prišlo zelo prav tako tekom študija kot tudi med opravljanjem dela učiteljice razrednega pouka. Lahko bom kar sama pripravila izobraževalni videoposnetek, ne da bi morala pri tem uporabljati razna socialna omrežja za pomoč. Menim, da je ta način poučevanja zanimiv tako za učitelje kot tudi za učence.

Najljubše pri projektu mi je bilo urejanje videoposnetka, najmanj zanimivo pa mi je bilo urejanje licence za dele objave. Menim, da je projekt dobro zastavljen v sami definiciji, zato trenutno ne vidim možnosti izboljšav oziroma za to nimam predlogov.

UPORABLJENE POVEZAVE V PROJEKTNI NALOGI:

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost