Štampiljke iz krompirja – izobraževalni videoposnetek

Videoposnetek je namenjen učencem 2. razreda, ki pri predmetu likovna umetnost spoznavajo grafiko kot likovno tehniko v sklopu Oblikovanje na ploskvi – Grafika. Z odtisom se po učnem načrtu srečajo že v 1. razredu, a se v 2. razredu grafiki posvetijo bolj podrobno. Velik pomen je tudi na tem, da spoznavajo materiale, ki jih lahko uporabijo pri izvajanju te tehnike, zato sem v videoposnetku predstavila, kako izdelati matrico oziroma štampiljko iz krompirja.

Štampiljke iz krompirja by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Uporabljena programska oprema:

  • Canva – za urejanje videoposnetka, dodajanje zvoka
  • CapCut – za urejanje videoposnetka in zvoka

Refleksija:

Pri pripravi tretje projektne naloge sem se naučila kako ustvariti čimbolj kvaliteten izobraževalni videoposnetek in kako se objavlja v Arnes Video. Če bi imela več časa za izdelavo videoposnetka, bi verjetno bolj glasovno prilagodila glasbo v ozadju.

Največ časa sem posvetila urejanju videoposnetka, saj sem želela, da bo videoposnetek čimbolj zanimiv in da za učence, ki bi ga gledali, ne bi bil dolgočasen in nerazumljiv. Menim, da sem glede na smernice in zahteve, ki so bile podane za 3. projektno nalogo, delo opravila uspešno. Trudila sem se zajeti vsaj nekaj različnih kadrov in pripravila sem tudi zvočna navodila.

Pri izdelavi te projektne naloge mi je bilo najbolj všeč snemanje in urejanje videoposnetka, verjetno zato, ker tudi v prostem času rada snemam videoposnetke, ki jih nato urejam in občasno objavim. Največ težav sem imela z izbiro glasbe v ozadju.

Menim, da je ta naloga zelo uporabna zame, kot študentko razrednega pouka, saj sem skoraj prepričana, da bom v prihodnosti želela pripraviti kakšen izobraževalni videoposnetek za učence, ki jih bom poučevala. V definiciji projekta ne bi delala sprememb, saj se mi zdi dobro zastavljen in zelo uporaben.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost