Izdelava padala_videoposnetek

Izdelava padala_videoposnetek by Srcje is licensed under CC BY-ND 4.0

V videoposnetku je predstavljen poenostavljen postopek izdelave padala. Posnetek je namenjen tako učiteljem kot učencem 5. r., saj pri predmetu naravoslovje in tehnika jemljejo snov “Pojavi” kjer je ena od tehniških nalog lahko tudi izdelava padala. V skladu z učnim načrtom učenci pridobijo sposobnost načrtovanja, izdelave in preizkušanja naprav za merjenje vetra ter naprav, ki jih poganja veter.

Pri izdelovanju videoposnetka sem za izdelavo videoposnetka uporabila sledeče programe:

Refleksija in samovrednotenje

  • V tem projektu sem se naučila postaviti primerne kadre za snemanje in uporabo programov Audacity (za urejanje zvoka) in Shortcut (za urejanje celotnega videoposnetka).
  • Če bi imela več časa, bi posnetek časovno skrajšala, dodala še preizkus padanja padala in dodatne slike podobnih padal, ki so jih naredili učenci v posameznih šolah.
  • Največ časa sem posvetila urejanju zvočne dotateke, kasneje pa še montaži videoposnetka in zvoka skupaj.
  • Svoje delo ocenjujem kot uspešno, saj sem sledila predvidenim kriterijem, vključila sem vse komponente, ki nastopajo v videoposnetku ter dodala povezave k uporabljenim pripomočkom in programom.
  • Tekom študija bom pridobljeno znanje uporabila preden se bom odpravila na prakso, če bom seveda imela predvideni program za teden prakse, da bom pripravila kakšen interaktivni video za učence in jim predstavila snov na bolj inovativen način. Enako velja za mojo bodočo poklicno pot učiteljice.
  • Pri projektu mi je bilo najljubše dodajanje že urejenih posnetkov v program Shortcut, kjer so bili potrebni le še detajli za dovršeno ureditev celotnega videoposnetka. Najmanj všeč pa mi je bilo čakanje, da so se vse dotateke prenesle na računalnik in nato v programe, saj sem imela nekaj težav z internetno povezavo.
  • V definiciji projekta bi spremenila le navodila, da bi bil postopek izdelave 3. PN po korakih zapisan v enem dokumentu. Na sploh pa ne bi nič spreminjala, saj je bila ta naloga res poučna.
(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost