Kalitev fižola

Predmet: spoznavanje okolja

Razred: 2. razred

Učni sklop: Živa bitja

Učni cilji:

-znajo dokazati, da rastline potrebujejo za življenje zlasti zrak, vodo z rudninskimi snovmi in svetlobo.

-znajo s poskusi ugotoviti, da mlade rastline lahko zrastejo iz semen, čebulic, gomoljev in podtaknjencev.

Kalitev fižola by Nt is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Kalitev fižola by Nt is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Uporabljena orodja pri izdelavi 2. projektne naloge:

Canva

Beta License Chooser

REFLEKSIJA IN SAMOVREDNOTENJE

V tem projektu sem spoznala principe oblikovanja infografike in jih skušala uspešno uporabiti v svojem delu. Naučila sem se veliko o programu Canva, ki ponuja veliko predlogov in možnosti za oblikovanje. Če bi imela več časa bi izboljšala kvaliteto slik na infografiki in posvetila več pozornosti iskanju ustreznih kontrastov med barvami, da bi bila infografika še bolj razumljiva in vizualno privlačna. Največ časa sem posvetila postavitvi elementov, da bi ustvarila razumljivo predstavitev kaljenja fižola skozi čas.

Glede na podan kriterij ocenjujem svojo nalogo kot ustrezno. Pridobljeno znanje o uporabi Canve bom uporabila tekom študija tudi pri ostalih predmetih, še posebej pri predstavitvah. Prav tako bom znanje uporabila na svoji bodoči poklicni poti, saj je zanimiv, enostaven in učinkovit način poučevanja.

Pri projektu mi je bilo najljubše to, da smo imeli svobodo pri ustvarjanju in uporabi naše kreativnosti, nekoliko manj ljubo pa mi je bilo ustvarjanje simetrije in kontrasti barv, saj se estetske preference razlikujejo od posameznika do posameznika. V definiciji projekta ne bi spremenila nič, menim da so bila navodila in cilji jasno določeni.

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost